Drømmeprinsen er 25 år

Han er arveprins, drømmeprins og pikenes Haakon. I dag fyller han 25 år. Det blir ingen offisiell feiring av jubileet, men privat fest med familie og gode venner på landstedet på Mågerø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprinsen feirer dagen sammen med gode venner på det kongelige feriestedet på Mågerø i Vestfold, der kongefamilien for tiden ferierer.

Slottet opplyser til Dagbladet at både kongen, dronningen og prinsesse Märtha Louise vil være til stede under feiringen.

Ryktene svirrer

For tiden er det ingen spesielle damer i Haakons liv. Etter romansen med musikeren og modellen Marthe Krogh, flyttet Haakon til USA.

- Jeg vil ikke kommentere om jeg skal på festen, sier Marthe Krogh til Dagbladet, og hun ønsker heller ikke å sende en gratulasjon til eks-kjæresten gjennom avisa.
Avisa Fædrelandsvennen forsøkte å bringe en «avsløring» under Quart-festivalen. En jente la en hånd på Haakon for å be ham flytte seg. Hun visste ikke at det var landets fremtidige konge som sto i veien. En fotograf fanget hendelsen, og startet «romansen».

Kommer eks' en?

Haakons første kjæreste het Lene Anette Pedersen, men henne har Haakon ingen kontakt med. Det gjelder også den neste flammen, Kathrine Brustad. Hun har vært samboer med en annen siden like etter affæren med Haakon ble avsluttet.

Millionæren Celina Midelfarth bor i USA, og er sist sett i selskapslivet med rikmannen Donald Trump.
Det er imidlertid grunn til å tro at en annen av hans eks-kjærester, Cathrine Knudsen, dukker opp. Hun tilhører begge kongebarnas vennekrets, og er den eneste av Haakons kjærester som offisielt er blitt invitert på påskeferie med kongefamilien på Sikkilsdalen.

For sju år siden, da kronprinsen fylte 18 år, var det bursdagsfest tre dager til ende. Kongelige fra hele Europa var med på partyet.

Militært område

- Kongefamilien har selv bestemt at dagen skal feires i private omgivelser. De har også selv lagt planene for hvordan bursdagen skal feires, sier assisterende kabinettsekretær Berit Tversland.
- Derfor har vi ingen oppgaver i forbindelse med feiringen, uten om å legge ut en gratulasjonsprotokoll på slottet, sier Tversland.

Hytta på Mågerø er ett av de få stedene hvor kongefamilien virkelig får være i fred. Hytta er bygget på militært område, og har ikke innsikt verken fra sjøen eller landjorda. Mågerø var ferdig for fem år siden, men begge kongebarna har vært i utlandet i forskjellige perioder. Märtha i Nederland og Haakon i USA.

Derfor blir dagens feiring det første besøket for noen av vennene.

GRATULERER: Kronprins Haakon feirer dagen sammen med familien og nære venner på landstedet Mågerø.