Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drømmer om å bli behandlet normalt

Natascha Kampusch i ny dokumentar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Alle ler når de er sammen, men de ler ikke når de er sammen med meg. De behandler meg annerledes, sier Natascha Kampusch (18) i en dokumentar som ble sendt på den østerriske TV-kanalen ORF i dag, skriver nyhetsbyrået AP.

I dokumentaren snakker Kampusch om de åtte åra i fangenskap i kjelleren til Wolfgang Priklopil, om hvor glad hun er for å få lære familien sin å kjenne igjen, og ikke minst om at hun skulle ønske at folk ville begynne å behandle henne normalt.

Kampusch rømte fra fangenskapet 23. august i år, og har siden figurert på forsiden av uttallige aviser og magasiner verden over. Hun kan ikke unngå å bli gjenkjent på gata, men ønsker seg et mer normalt liv.

Dokumentaren viste henne i hverdagslige situasjoner, mens hun klemte sine yngre søskenbarn og bakte sjokoladekake sammen med moren.

Om kidnappingen for åtte år sida, forteller Natascha at hun prøvde å skrike da hun ble dyttet inn i den hvite varebilen, men ingenting kom ut. De første dagene i fangenskap var hun så redd at hun ikke klarte å sove.

- Jeg kunne ikke se noe, jeg kunne bare høre. Det var mørkt - så mørkt. Jeg hørte mitt eget blod pumpe og kjente kulda, sier hun.

Hun forteller også at Priklopil ga henne mat svært uregelmessig, og til tider var hun redd for at hun ville sulte i hjel. Da hun slapp ut, veide hun bare 42 kilo, nøyaktig det samme som da hun ble kidnappet som 10-åring.

VIL VÆRE NORMAL: I en dokumentar som ble sendt på østerrisk TV i dag, forteller Natacha Kampusch at hun drømmer om å bli behandlet normalt. Foto: Scanpix/AFP
VIL VÆRE NORMAL: I en dokumentar som ble sendt på østerrisk TV i dag, forteller Natacha Kampusch at hun drømmer om å bli behandlet normalt. Foto: Scanpix/AFP Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!