KLAMRER SEG FAST: Gjennom dødens tunnel klamrer flyktninger seg fast til drømmen om et bedre liv i Storbritannia.  Fredag ble 200 flyktninger stoppet av fransk politi i havnebyen Calais. Dette bildet er tatt på britisk side av Calais-tunnelen, og de to flyktningene har dermed klart å ta seg fra «The jungle», forbi gjerder, politi og sniffende hunder. Foto: AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS
KLAMRER SEG FAST: Gjennom dødens tunnel klamrer flyktninger seg fast til drømmen om et bedre liv i Storbritannia. Fredag ble 200 flyktninger stoppet av fransk politi i havnebyen Calais. Dette bildet er tatt på britisk side av Calais-tunnelen, og de to flyktningene har dermed klart å ta seg fra «The jungle», forbi gjerder, politi og sniffende hunder. Foto: AFP PHOTO / JUSTIN TALLISVis mer

Drømmer om et nytt liv på andre siden av dødens tunnel

Tunnelflyktningene klamrer seg fast til taket på trailere for å nå drømmen om et bedre liv i Storbritannia. Britene ønsker å knuse drømmen med mer politi, gjerder og sniffende hunder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Av britene blir flyktningstrømmen kalt en krise, og myndighetene mener den desperate situasjonen tusenvis av flyktningernå opplever er uakseptabel.

— Situasjonen kommer til å forbli vanskelig gjennom hele sommeren, sa statsminister David Cameron til britiske medier fredag formiddag, og lovte politiet i Calais britisk bistand i form av flere hundepatruljer og gjerder for å stoppe strømmen av mennesker.— Vi utelukker ingenting for å håndtere dette alvorlige problemet. Vi vet det trengs mer arbeid, sa Cameron, ifølge Reuters.

Flyktningene håper på et bedre liv i Storbritannia, og får å nå drømmen må de unngå britisk og fransk politi som prøver å stoppe flommen av såkalte illegale flyktninger, samt sinte og streikende franske havnearbeidere som tenner på haugevis av bilhjul på ferjekaia i Calais.

Strømmer gjennom

Det som skiller dem fra å nå målet, er den engelske kanalen og tunnelforbindelsen til England eller en av ferjeforbindelsene. Selskapet som driver tunnelen, Eurotunnel, har flere ganger blitt tvunget til å stenge tunnelen. Dette har ført til massive køer i britenes travleste ferieuke, ifølge Reuters.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn