Drømmer om et nytt liv på andre siden av dødens tunnel

Tunnelflyktningene klamrer seg fast til taket på trailere for å nå drømmen om et bedre liv i Storbritannia. Britene ønsker å knuse drømmen med mer politi, gjerder og sniffende hunder.

KLAMRER SEG FAST: Gjennom dødens tunnel klamrer flyktninger seg fast til drømmen om et bedre liv i Storbritannia.  Fredag ble 200 flyktninger stoppet av fransk politi i havnebyen Calais. Dette bildet er tatt på britisk side av Calais-tunnelen, og de to flyktningene har dermed klart å ta seg fra «The jungle», forbi gjerder, politi og sniffende hunder. Foto: AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS
KLAMRER SEG FAST: Gjennom dødens tunnel klamrer flyktninger seg fast til drømmen om et bedre liv i Storbritannia. Fredag ble 200 flyktninger stoppet av fransk politi i havnebyen Calais. Dette bildet er tatt på britisk side av Calais-tunnelen, og de to flyktningene har dermed klart å ta seg fra «The jungle», forbi gjerder, politi og sniffende hunder. Foto: AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Av britene blir flyktningstrømmen kalt en krise, og myndighetene mener den desperate situasjonen tusenvis av flyktningernå opplever er uakseptabel.

— Situasjonen kommer til å forbli vanskelig gjennom hele sommeren, sa statsminister David Cameron til britiske medier fredag formiddag, og lovte politiet i Calais britisk bistand i form av flere hundepatruljer og gjerder for å stoppe strømmen av mennesker.— Vi utelukker ingenting for å håndtere dette alvorlige problemet. Vi vet det trengs mer arbeid, sa Cameron, ifølge Reuters.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer