Drømmetreff med kronprinsen

KARASJOK (Dagbladet): Samebarna Anne Louise Næss Gaup (11), Lasse Erik Næss Gaup (8) og Mattis Ailo Eira (10) fikk en drømme-halvtime helt alene med Kronprins Haakon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anne Louise og Lasse Erik er barnebarn av reineieren Kirsten Berit Gaup, som var vertskap for kronprinsen da han kjørte reinsdyr og møtte flere andre reineiere. Mattis er nabo og kamerat.

Helt utenom programmet satte kronprinsen seg ned i snøen og begynte å prate med de tre samebarna.

Firkløveret satt ute i påskesola og pratet uforstyrret i mer enn en halvtime. Etterpå fortalte Anne Louise at kronprinsen var veldig trivelig:

- Vi snakket om masse forskjellig. Først snakket vi om England, for der har jeg vært og joiket en gang. Der hadde han vært også. Så snakket vi om OL på Lillehammer. Og så snakket vi om snowboard. Haakon fortalte at han ikke har stått på snowboard siden han var 14. Og skateboard hadde han aldri prøvd. Det ble jeg litt overrasket over. Både broren min og jeg driver med begge deler, sier den 11 år gamle samejenta til Dagbladet.

De snakket også om bussulykken i Karasjok, der tre barn omkom i fjor:

- Jeg fortalte at jeg mistet ei klassevenninne i ulykken. Og broren min fortalte at han hadde mistet to klassekamerater. Kronprinsen ville vite hvordan vi har hatt det etter ulykken. Det fortalte vi ham.

Også Kronprins Haakon satte pris på møtet:

- De var opptatte av både reinsdyr-kjøringa mi, snøbrett-kjøring og andre fritidstilbud. Vi hadde en veldig trivelig prat, sa tronarvingen etterpå.

LANG OG TRIVELIG PRAT: Kronprins Haakon satt i snøen og pratet med samebarna Anne Louise, Lasse Erik (med stjernelue) og Mattis i over en halvtime - mens resten av tronarvingens prominente følge pent måtte vente.