Drømte om århundrets opp­dagelse i guttekongens kammer

Nå har forskerne konkludert.

HEMMELIG ROM: Forskere har i flere år sett på muligheten for at det finnes et hemmelig rom i gravkammeret til Tutankhamon. Foto: REUTERS / Mohamed Abd El Ghany / NTB Scanpix
HEMMELIG ROM: Forskere har i flere år sett på muligheten for at det finnes et hemmelig rom i gravkammeret til Tutankhamon. Foto: REUTERS / Mohamed Abd El Ghany / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Det kan være århundrets oppdagelse, og vil være viktig for både Egypts og verdens historie.

Det sa den daværende egyptiske antikvitetsministeren Mamdouh al-Damaty da det i 2016 ble hintet om at det kunne finnes ett eller flere hemmelige rom i graven til «guttekongen» Tutankhamon.

Det ble spesielt spekulert i at det kunne være dronning Nefertiti som lå gravlagt i veggen i mausoleet.

Men disse spekulasjonene har nå fått et solid skudd for baugen.

- Skjønner at det er skuffende

BBC skriver i dag at egyptiske myndigheter er ferdige med sine undersøkelser, og slår fast at det ikke finnes noe hemmelig kammer.

Dette kommer som en skuffelse på mange. I alle fall etter tidligere uttalelser om at man var «90 prosent sikre» på at det var skjult flere rom i graven.

Francesco Porcelli har ledet det italienske forskningsteamet som har undersøkt graven. Han sier at han er sikker i sin sak når han nå torpederer arkeologenes våte drøm.

- Jeg skjønner at det er skuffende at det ikke er noe gjemt i veggene her, men samtidig er jeg sikker på at dette er korrekt og god vitenskap, sier han ifølge den britiske rikskringkasteren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer