137 METER LANG: Denne rekonstuksjonen av Noas ark er hele 137 meter lang og 14 meter høy. Foto: ANOEK DE GROOT / AFP / NTB Scanpix
137 METER LANG: Denne rekonstuksjonen av Noas ark er hele 137 meter lang og 14 meter høy. Foto: ANOEK DE GROOT / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Drømte om ny syndflod, bygde replika av Noas ark i full størrelse

Men tar ikke imot reservasjoner til verdens undergang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den nederlandske mangemillionæren Johan Huibers har rekostruert Noas ark, etter at han for noen år siden hadde en drøm om at Nederland skulle bli oversvømt.

Tok fem år Huibers tror på kreasjonismen, læren om at jorden ble til nøyaktig slik Bibelen beskriver skapelsen, og rekonstruerte arken etter dimensjonene i skapelsesberetningen.

Den opprinnelige arkens mål blir i Bibelen oppgitt i den antikke måleenheten cubit - lengden fra albuen til fingertuppene på en mannsarm. Arken blir her beskrevet som 300 cubit lang, 50 cubit bred og 30 cubit høy. Huibers dimensjonerte den rekonstruerte arken etter sin egen underarm, og bygde med det en 137 meter lang, 23 meter bred og 14 meter høy båt.

Skroget ble lagd av metallet fra flere gamle lektere, som ble sveiset sammen og kledt med treverk av skandinavisk furu. Arbeidet med å bygge båten tok hele fem år. 

- Kommer syndfloden? Mangemillionærens kone Deborah Venema-Huibers sier til Sky News at ekteparet har blitt kontaktet av flere dusin mennesker som er bekymret for at verden skal gå under i desember i år, slik mayakalenderen vissnok skal forutsi.

- De er bekymret, og spør om syndfloden kommer igjen, om verden går under på ny. Så spør de om de kan få bli på båten og om de kan få reservere et rom, sier hun.

- Vi forteller dem selvsagt at den virkelige sikkerheten ikke er her. Dette er ikke en redningsbåt, det er et museum.

Droppet OL Arken er fylt med plastdyr og noen levende fugler for å illustrere bibelhistorien, og har nå åpnet for besøkende. Planen var opprinnelig å seile arken til London under OL, men ekteparet ble pålagt å gjøre den tryggere for besøkende.

MANGEMILLIONÆR: Johan Huibers bygde en rekonstruksjon av Noas ark etter at han drømte om syndefloden. Her med et par elefanter i plast i bakgrunnen. Foto: Rob Keeris / AP / NTB Scanpic
MANGEMILLIONÆR: Johan Huibers bygde en rekonstruksjon av Noas ark etter at han drømte om syndefloden. Her med et par elefanter i plast i bakgrunnen. Foto: Rob Keeris / AP / NTB Scanpic Vis mer

- Vi vil gjerne ha opp til 3000 mennesker om bord, og da må vi få tillatelse fra brannvesenet, ettersom båten består av tre. Det tok så lang tid at vi droppet OL, sier Deborah Venema-Huibers til Sky News.

DYRELIV: Arken er utstyrt med plastdyr for å illustrere bibelhistorien. Foto: ANOEK DE GROOT / AFP / NTB Scanpix
DYRELIV: Arken er utstyrt med plastdyr for å illustrere bibelhistorien. Foto: ANOEK DE GROOT / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer