Drømte om ny syndflod, bygde replika av Noas ark i full størrelse

Men tar ikke imot reservasjoner til verdens undergang.

137 METER LANG: Denne rekonstuksjonen av Noas ark er hele 137 meter lang og 14 meter høy. Foto: ANOEK DE GROOT / AFP / NTB Scanpix
137 METER LANG: Denne rekonstuksjonen av Noas ark er hele 137 meter lang og 14 meter høy. Foto: ANOEK DE GROOT / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den nederlandske mangemillionæren Johan Huibers har rekostruert Noas ark, etter at han for noen år siden hadde en drøm om at Nederland skulle bli oversvømt.

Tok fem år Huibers tror på kreasjonismen, læren om at jorden ble til nøyaktig slik Bibelen beskriver skapelsen, og rekonstruerte arken etter dimensjonene i skapelsesberetningen.

Den opprinnelige arkens mål blir i Bibelen oppgitt i den antikke måleenheten cubit - lengden fra albuen til fingertuppene på en mannsarm. Arken blir her beskrevet som 300 cubit lang, 50 cubit bred og 30 cubit høy. Huibers dimensjonerte den rekonstruerte arken etter sin egen underarm, og bygde med det en 137 meter lang, 23 meter bred og 14 meter høy båt.

Skroget ble lagd av metallet fra flere gamle lektere, som ble sveiset sammen og kledt med treverk av skandinavisk furu. Arbeidet med å bygge båten tok hele fem år. 

- Kommer syndfloden? Mangemillionærens kone Deborah Venema-Huibers sier til Sky News at ekteparet har blitt kontaktet av flere dusin mennesker som er bekymret for at verden skal gå under i desember i år, slik mayakalenderen vissnok skal forutsi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer