Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drone lastet med sagblader og narkotika kræsjlandet på vei over fengselsmur

Har tidligere ført til slåsskamp i luftegård i Ohio.

KOM IKKE FRAM: Sagblader, en mobiltelefon, et telefonbatteri, to pakker sigaretter, en handsfree, to pakker sigarer, superlim, en liten pakke heroin, samt større mengder marihuana og metamfetamin lå i pakken som aldri nådde målet sitt bak murene til Oklahoma State Penitentiary. Foto: Reuters/Oklahoma Department of Corrections
KOM IKKE FRAM: Sagblader, en mobiltelefon, et telefonbatteri, to pakker sigaretter, en handsfree, to pakker sigarer, superlim, en liten pakke heroin, samt større mengder marihuana og metamfetamin lå i pakken som aldri nådde målet sitt bak murene til Oklahoma State Penitentiary. Foto: Reuters/Oklahoma Department of Corrections Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I Norge knyttes privateide droner for det meste til hobbyfotografering, men USA ligger ofte et par skritt foran i brukskreativitet. Noe amerikanske fengselsmyndigheter fikk oppleve tirsdag.

En drone lastet med sagblader, en mobiltelefon, et telefonbatteri, to pakker sigaretter, en handsfree, to pakker sigarer, superlim, en liten pakke heroin, samt større mengder marihuana og metamfetamin krasjet i piggtråden på toppen av fengselsmuren til Oklahoma State Penitentiary, melder nyhetsbyrået Reuters i dag.

Dronen mistet kontrollen etter møtet med forlengelsen av fengselsmuren, og deiset i bakken like innenfor, forteller talspersoner ved institusjonen, som legger til at de innsatte ikke fikk tak i pakken lastet med det tvilsomme innholdet.

Dagbladet skrev forrige uke om «dronedreperen» som nå er under utvikling.

Ifølge Reuters er dette første gang noen har forsøkt å smugle ulovlig materiale inn i fengsel med et ubemannet luftfartøy i delstaten Oklahoma.

Men i august fullførte derimot noen et liknende droneløp, da en pakke med heroin, marihuana og tobakk ble sluppet ned i luftegården til et fengsel i Ohio. Noe som førte til slåssing mellom innsatte, fast bestemt på å gjøre krav på gavepakken.

Ingen er arrestert for smuglerforsøket i Oklahoma, skriver nyhetsbyrået.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!