Droneangrep mot Russlands Svartehavsflåte

Tidlig lørdag morgen ble hovedkvarteret til Russlands Svartehavsflåte på Krim angrepet av en drone.

DRONEANGREP: Denne videoen skal vise en drone som har krasjet inn i hovedkvarteret til Russlands Svartehavsflåte i Sevastopol på den russiske-okkuperte Krim-halvøya. Video: Telegram/ Twitter. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En drone skal tidlig lørdag morgen ha krasjet inn i hovedkvarteret til Russlands Svartehavsflåte i Sevastopol på den russiskokkuperte Krim-halvøya.

Den russisk-innsatte borgermesteren i Sevastopol, Mihkail Razvozjaev, bekrefter hendelsen på sin egen Telegramkanal lørdag morgen, ifølge nyhetsnettstedet Radio Free Europe.

- Jeg befinner meg i hovedkvarteret til flåten. For 25 minutter siden styrtet en drone i taket. Dessverre ble den ikke skutt ned. Den fløy lavt. Ingen døde, melder han.

GÅR AV: En video skal vise to barn som leker med våpen i Ukraina. Plutselig smeller det. Video: Reddit. Reporter: Håvard T-L Knutsen. Vis mer

Flere angrep

Det er andre gang basen har blitt angrepet av en drone. Det forrige angrepet skjedde i slutten av juli. Seks personer ble skadd i hendelsen i juli.

Angrepet i juli førte også til at den store russiske feiringen Marinedagen, ble avlyst på Krim.

- Tidlig i dag morges bestemte nazi-ukrainerne seg for å ødelegge Marine-dagen for oss. Et uidentifisert objekt fløy inn på gårdsplassen til hovedkvarteret til Marinen. Foreløpig data tyder på at det var en drone. De fem skadde er ansatte på hovedkvarteret til flåten. Ingen er drept. Alle de skadde har fått hjelp. FSB jobber, og omstendighetene blir etterforsket, sa guvernøren den gang, ifølge Ria.

Dagens angrep skjer etter flere spektakulære angrep på Krim-halvøya, der russiske militærinstallasjoner og materiell har blitt ødelagt.

Mål på Krim

Ved å angripe den russisk-okkuperte Krim-halvøya i Ukraina, har det ukrainske militæret avdekket Russlands «akilleshæl» og et av president Vladimir Putins svake punkter.

Det skriver den anerkjente Russland-analytikeren Mark Galeotti i The Spectator. Han får støtte av Tom Røseth, hovedlærer i etterretning ved Forsvarets høgskole (FHS).

FRONTEN: Video skal vise byen Pisky ved fronten i Ukraina som bombes av russiske styrker. Video: Twitter. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer

- Det som er overraskende med dette, er at Ukraina synes å ha kapabilitetene til å gå etter disse målene - langt inne på russisk-kontrollert territorium, sa Røseth til Dagbladet på torsdag.

- Det overrasker i alle fall russerne, legger han til.

Innrømmer sabotasje

Angrepene mot militærinstallasjonene på Krim-halvøya er tilsynelatende et ledd i en ukrainsk offensiv mot den strategisk viktige byen Kherson, nord for Krim-halvøya sør i Ukraina.

I forrige uke ble Saki flybase på Krim rammet av eksplosjoner. Selve basen ble skadd, og en rekke russiske militærfly ble ødelagt.

Tirsdag denne uka smalt det to ganger på halvøya, som ble annektert og okkupert av Russland i 2014:

Et russisk ammunisjonslager i Dzjankoj nord på Krim gikk i lufta tidlig tirsdag morgen, og noen timer seinere ble nok en flybase nord for Simferopol rammet av eksplosjoner.

Russiske myndigheter har selv vedgått at angrepet mot ammunisjonslageret i Dzjankoj ble gjennomført av sabotører.

Både New York Times og Sky News sitter på opplysninger om at angrepet mot ammunisjonslageret ble gjennomført av ukrainske spesialsoldater, med støtte fra lokale partisan- og geriljasoldater.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer