Dronning Elisabeths feiring møter kritikk

Fredag inviterer den britiske kongefamilien til lunsj og middag for statsoverhoder fra hele verden. Noen av navnene på gjestelisten vekker furore.

INVITERER: Dronning Elizabeths gjesteliste faller ikke i god smak hos alle. Foto: REUTERS/Paul Grover/NTB-Scanpix
INVITERER: Dronning Elizabeths gjesteliste faller ikke i god smak hos alle. Foto: REUTERS/Paul Grover/NTB-Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Størst oppstyr har det vakt at kongen av Bahrain ifølge kilder ved hoffet kommer til den offisielle lunsjen på Windsor Castle fredag 18. mai. Han er trolig også på gjestelisten på gallamiddagen på Buckingham Palace samme kveld.

Ifølge Daily Mail kan dette føre til protester fra menneskerettsaktivister, som reagerer på regimet til kong Hamad bin Isa Al Khalifa. Kongefamilien i golfstaten har slått hardt ned på demonstrasjoner blant folket som ønsker demokrati.

Unngikk bråk Da prins William og Kate Middleton giftet seg i fjor, var kronprinsen fra Bahrain på listen over inviterte, men han trakk seg fra festlighetene noen dager før bryllupet 29. april. Det skal ha vært for å unngå demonstrasjoner og oppstyr.

Kronprinsen anses for å være arkitekten bak den blodige og brutale måten demonstrasjonene i hjemlandet er blitt slått ned på. Kongefamilien i Bahrain har direkte kontroll over politiet, hæren og sikkerhetsstyrkene i landet.

Det bekreftes ikke offisielt at kongen kommer fredag, og muligheten ligger der for at han trekker seg i siste liten. Kilder ved hoffet i England forklarer invitasjonen til dronningens feiring med at det ville vært uhøflig å ikke invitere statsoverhodet fra Bahrain.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer