Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dronning Elizabeth blir miljøaktivist

Påtar seg ledende rolle i kampen mot klima-endringene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STOCKHOLM (Dagbladet.no): I dag reiste hun til Berlin for å åpne en FN-konferanse om global oppvarming i morgen.

_Det er svært positivt at den britiske dronningen nå går inn i klima-saken med full tyngde. Jeg håper det kan bidra til å rette et enda sterkere søkelys mot global oppvarming, sier miljøvernminister Knut Arild Hareide til Dagbladet.

Han tolker dronning Elizabeths nye miljøprofil som et tegn på at det er allment akseptert at vi har en menneskeskapt klima-endring.

Kong Harald er flink

_Bør den norske kongefamilien følge dronning Elizabeths eksempel?

_Den norske kongefamilien har et meget godt miljø-image. Ved en rekke anledninger har de tatt opp viktige miljø-spørsmål, og det fortjener de ros for, sier Hareide. Han akter ikke å være den som gir råd til den norske kongefamilien om hvilke saker de bør ta opp.

I Storbritannia har dronningens klima-initiativ vakt oppmerksomhet. Avisen Guardian skrev søndag at dronningen i samtaler med statsminister Tony Blair har uttrykt bekymring over USAs passive rolle i klima-arbeidet. USA er verdens verste klimagass-forurenser, og fram til i dag har landet konsekvent nektet å undertegne Kyoto-protokollen.

_Dronningen er svært interessert i å bli involvert i klima-arbeidet. Hun er bekymret for konsekvensene av global oppvarming, og har også uttrykt ønske om å få drive lobby-virksomhet i klima-spørsmål, sier en kilde til Guardian.

MILJØDRONNING: Dronning Elizabeth II ble tatt på Charlottenburg slott i Berlin av tysklands president Horst Koehler i ettermiddag. I morgen åpner hun FN-konferansen om global oppvarming.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media