SYKE?: Her åpner dronning Elizabeth og prins Philip parlamentet i London 3. desember i fjor. Nå spekuleres det om en av de er alvorlig syke, etter at dronningen har avlyst et statsbesøk for første gang siden irak-krigen startet. Foto: AFP/SHAUN CURRY/SCANPIX
SYKE?: Her åpner dronning Elizabeth og prins Philip parlamentet i London 3. desember i fjor. Nå spekuleres det om en av de er alvorlig syke, etter at dronningen har avlyst et statsbesøk for første gang siden irak-krigen startet. Foto: AFP/SHAUN CURRY/SCANPIXVis mer

Dronning Elizabeth for syk til statsbesøk?

Har avlyst et statsbesøk. Og det regnes som såpass uvanlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dronning Elizabeth av Storbritannia har avlyst et statsbesøk. Det regnes som såpass uvanlig, at det har utløst spekulasjoner om den snart 83 år gamle monarkens helsetilstand.

Men Buckingham Palace avviser ryktene om at enten dronningen selv eller hennes fire år eldre ektemann prins Philip er for syk til å reise utenlands, meldte den britiske rikskringkastingen BBC fredag. Paret har rett og slett for mye å gjøre, blir det sagt.

Ifølge BBC er det uklart hvilket land som nå må greie seg uten besøk fra dronningen og hennes mann, som bærer tittelen hertug av Edinburgh. Sist dronningen avlyste statsbesøk, var etter terrorangrepene mot USA 11. september 2001 og under Irak-krigen i 2003.

- Nå har dronningen igjen gått til det høyst uvanlige skrittet å avlyse et slikt besøk. Grunnen er ganske enkelt at hun og hennes mann har et så tettpakket program at det ikke var tid til statsbesøket, sier BBCs ekspert på kongefamilien Peter Hunt.

Den 87 år gamle prins Philip har avlyst tre av sine offisielle gjøremål hittil i år. Dronning Elizabeth skjøtter imidlertid sine plikter som vanlig og skal senere i år være vertinne for en rekke av verdens toppledere når de samles i London for å drøfte finanskrisen.

(NTB)