Dronning Elizabeth går fra borde

Storbritannias dronning Elizabeth gikk i dag for siste gang i land fra kongeskipet «Britannia». Skipet pensjoneres etter 44 år i aktiv tjeneste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Offiserer og marinegaster sto i giv akt da dronningen sammen med 14 familiemedlemmer forlot det 6.000 tonn store skipet som har brakt dronningen og den britiske kongefamilien til alle verdens kanter.

Dronningens mann prins Philip, sønnene prins Charles og prins Andrew og datteren prinsesse Anne hadde alle marineuniformer da de besøkte skipet for siste gang. Skipet har seilt en million sjømil siden det ble sjøsatt, hvilket tilsvarer en distanse på 40 ganger rundt jorden ved ekvator. Siste reis var tur-retur Hongkong i forbindelse med Kinas overtakelse av kronkolonien.

Skipets pensjonisttilværelse er ikke avgjort, men det kan bli liggende som turistattraksjon i Manchester eller som et overnattingssted i Edinburgh.(NTB

RØRT TIL TÅRER: </B>Marinegaster og offiserer sto i stram giv akt da dronning Elizabeth bak sin mann, prins Philip, i dag for siste gang gikk i land fra kongeskipet «Britannia» som nå går ut av aktiv tjeneste.