Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dronning Elizabeth vil ha fred fra paparazzifotografene

Dronningen ber britiske aviser om ikke å trykke paparazzibilder av kongefamilien.

Dronning Elizabeth er lei fotografene som følger etter de kongelige. Nå har kongehuset meislet ut en ny mediestrategi og som ledd i den ber dronningen om at britiske aviser dropper å bruke paparazzibilder. Foto: REUTERS / Andrea De Silva / SCANPIX
Dronning Elizabeth er lei fotografene som følger etter de kongelige. Nå har kongehuset meislet ut en ny mediestrategi og som ledd i den ber dronningen om at britiske aviser dropper å bruke paparazzibilder. Foto: REUTERS / Andrea De Silva / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

I et brev fra Buckingham Palace til flere britiske avisredaktører ber kongefamiliens advokater om at pressen viser mer respekt for de kongeliges privatliv, skriver avisen Sunday Telegraph.

Det britiske slottet opplyser at brevet er sendt som en reaksjon på at de kongelige har følt seg «hundset med» av fotografer i flere år.

- Medlemmer av kongefamilien føler de har rett til privatliv når de driver med hverdagslige, private aktiviteter, sier Paddy Harverson, talsmann for prins Charles.

Buckingham Palace har nå engasjert Gerrard Tyrell, en advokat med medielov som spesialområde, til å stake ut en ny strategi for hvordan de kongelige skal takle de aggressive paparazzifotografene i Storbritannia.

Om den nye strategien virker, vil vise seg når de kongelige skal feire jul ved ferieslottet Sandringham i Øst-England, et sted paparazziene vanligvis svermer rundt. I år kommer kongehuset ikke til å tolerere at fotografer bruker telelinser utenfor stedets porter, skriver Sunday Telegraph.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media