Dronning koste seg på avlyst middag

VG kunne i helgen fortelle hvordan statsminister Anders Fogh Rasmussen og dronning Margrethe storkoste seg med EU-toppene under middag på Christiansborg slott. Middagen var avlyst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag skrev VGs reporter på EU-toppmøtet i København innlevende om festmiddagen på Christiansborg slott etter at EU-utvidelsen var i havn.

«På Christiansborg slott kunne den danske statsministeren sole seg i glansen av den største danske diplomatiske triumfen i moderne tid» (....) «En strålende opplagt dronning Margrethe bød de politiske lederne på champagne, hummer og kalvestek for å feire den historiske begivenheten.» står det i artikkelen, som er signert «herald.berg.severeid@vg.no».

Vi skal ikke henge oss opp i at «herald» forskutterer resultatet av ni folkeavstemninger (Kypros skal ikke ha) som må gjennomføres før utvidelsen er i havn.

Men det er på sin plass å bemerke at middagen aldri fant sted. Den ble avlyst fordi pengekrangelen mellom EU og Polen trakk ut i tid. Hummeren og champagnen ble i stedet fortært av 300 politifolk i fullt kamputstyr.

- Hvordan har da VG kjent til at statsministeren solte seg og dronninga var i bra form under middagen? spør Nationens journalist Thomas Vermes i et innlegg på «Normedia», et diskusjonsforum for journalister på nettet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer