Dronning misbrukt i kondom-pakke

Mens danskenes dronningmor Ingrid ble begravet, delte Stopp AIDS-gruppen i København ut kondompakker sammen med et bilde av dronningmora.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er danskene forarget over det de betegner som en majestetsfornærmelse: I posen med to kondomer, som kampanjen deler ut i de homofile miljøene i København, lå et bilde av avdøde dronning Ingrid med påskriften: «H.M. Dronning Ingrid 1910-2000».

Lederen for Stopp AIDS-gruppen i København, Jacob Haff, beklager at dronningbildet ble en del av kondom-pakken.

- Det er ikke så mye å si, annet enn at vi er lei oss for at pakken kom ut, sier Haff til danske Ekstra Bladet, og fortsetter:

- Vi har mange frivillige hvis oppgave er å informere om sikker sex og dele ut kondomer i homsemmiljøet. De er meget kreative og dyktige til å gripe en aktuell anledning som kan skape ekstra oppmerksomhet om arbeidet. I dette tilfellet har våre frivillige gjort noe de ikke skule ha gjort. Men jeg kan forsikre deg om at ingen har hatt til hensikt å krenke den avdøde dronningen eller kongehuset.

Kondomutdelingen skal forebygge HIV blant de homofile i København, og sponses av distriktslegen i byen.

90 ÅR:</B> Dronning Ingrid feiret 90-årsdagen sin 28. mars. Her er hun fotografert sammen med sine tre døtre dronning Anne Marie, prinsesse Benedikte og dronning Margrethe.