Dronning Sonja: - Jeg tror på at vi har englevakt

Dronningen støtter prinsesse Märtha fullt ut i englesaken.

ENGLEVAKT: Dronning Sonja, her fotografert på Henie Onstad kunstsenter, sier hun har opplevd å ha englevakt. Foto: Erling Hægeland / Dagbladet
ENGLEVAKT: Dronning Sonja, her fotografert på Henie Onstad kunstsenter, sier hun har opplevd å ha englevakt. Foto: Erling Hægeland / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I et nytt intervju snakker dronning Sonja ut om kritikken av hennes datter prinsesse Märtha og hennes påstander om at det finnes engler.

I intervjuet, som er publisert av Bergens Tidende, svarer hun på spørsmålet om hun selv tror på engler.

- Jeg tror det er mer mellom himmel og jord enn det vi ser, og jeg tror det er ting som er forutbestemt. Selv om det ikke er engler i englefasong, tror jeg vi har englevakt, noen som holder en hånd over oss.

På spørsmål om hun selv har opplevd englevakt, svarer Dronningen:

- Ja, det har jeg. Det tror jeg de fleste har.

Prinsesse Märtha har blant annet påstått at hun kan kontakte de døde, og sammenlignet englekontakten med å gå på internett.

De kontroversielle uttalelsene har ført til at hun har blitt gjenstand for skarp kritikk.

Da boken «Møt din skytsengel» kom ut i 2009, beskyldte Dagbladets anmelder henne for åndelig kvakksalveri. Religionshistoriker Hanne Nabintu Herland har stemplet Märtha som heks.

Kapital-redaktør Trygve Hegnar har beskyldt Märtha for å være en kynisk forretningskvinne.

- Märtha Louise er ikke gal eller psykotisk. Hun er rett og slett en rå markedsfører, skrev Hegnar på lederplass i Finansavisen.

I april i år viste en meningsmåling at hele 68 prosent av befolkningen ikke tror på at Märtha har evner til å kommunisere med engler.

I det nye intervjuet får Märtha likefullt dronning Sonjas fulle støtte.

- Selvfølgelig støtter vi Märtha. Det ville vært rart om man ikke støttet sin datter, sier hun.

Dronningen sier hun skjønner at noen reagerer, men synes det blir for hardt av mange å avvise alt datteren står for.

- Vi vet jo ikke hvem som har rett til slutt. Vi må være åpne for at ting kanskje er annerledes enn vi tror. Märtha er en av dem som har godt utviklede evner. Jeg har det ikke. Men likevel må man respektere at andre mennesker er annerledes, og har andre evner. Tenk bare på heksene som ble brent på bålet fordi de trodde at jorden var rund, sier dronningen i intervjuet.