Dronning Sonja besøkte moské som støtter fundamentalister

Vil gjøre Pakistan til en islamsk stat.

HIJABLIKNENDE DRAKT: Dronning Sonja ankom Islamic Cultural Centre på Grønland i Oslo iført en hijabliknende drakt. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
HIJABLIKNENDE DRAKT: Dronning Sonja ankom Islamic Cultural Centre på Grønland i Oslo iført en hijabliknende drakt. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Moskeen i Oslo som dronning Sonja besøkte denne uken, er tilknyttet en organisasjon som vil omgjøre Pakistan til en islamsk stat.

Moskeen Islamic Cultural Centre var vertskap for det celebre besøket mandag da dronningen kom på besøk, iført en hijablignende drakt. Moskeen har aldri lagt skjul på at den henter sin ideologiske inspirasjon hos Jamaat-e-Islami, Pakistans eldste religiøse parti.

- Dronningen var til stede etter å ha mottatt en invitasjon til å åpne en utstilling. På generelt grunnlag kan jeg si at Det kongelige hoff ikke kommenterer bakgrunnen for hva som ligger til grunn for kongelig tilstedeværelse, sier assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen ved Slottet til Aftenposten.

Forsker Laila Bokhari ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI) sier at Jamaat-e-Islami er en fundamentalistisk og konservativ bevegelse. I beste fall har en av bevegelsens toppledere, Qazi Hussain Ahmad, vært uklar i sin holdning overfor al-Qaida og Osama bin Laden, mener hun.

Imam Mehboob ur-Rehman ved Islamic Cultural Center sitter i det europeiske fatwarådet der egyptiske Yusuf al-Qaradawi er formann. Formannen hyllet tidligere i år Adolf Hitler for å ha straffet jødene under andre verdenskrig.

(NTB)