VARM VELKOMST: Konserndirektør Margareth Øvrum ga kronprins Haakon en varm velkomst da han kom sammen med dronning Sonja til pårørendesenteret klokka 11.50.Foto: Henning Lillegård /  Dagbladet
VARM VELKOMST: Konserndirektør Margareth Øvrum ga kronprins Haakon en varm velkomst da han kom sammen med dronning Sonja til pårørendesenteret klokka 11.50.Foto: Henning Lillegård / DagbladetVis mer

Dronning Sonja og kronprins Haakon møter de pårørende nå

Dronning Sonja og kronprins Haakon har gått i møte med de pårørende til de fem savnede Statoilmedarbeiderne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Dronning Sonja og kronprins Haakon har nå ankommet pårørendesenteret ved Scandig Airport Hotel i Bergen. De fikk en varm mottakelse av konserndirektør Margareth Øvrum i Statoil.

Utviklingsminister Heikki Holmås har også ankommet pårørendesenteret. Hans stefar Tore Bech er blant de savnede Statoil-medarbeiderne i Algerie.

Venter
Helt siden angrepet på gassanlegget i In Amenas i Algerie startet, tidlig onsdag morgen, har hotellet huset pårørende som har ventet på at sine kjære skulle komme hjem fra Algerie.

Alle de som har blitt sendt hjem, har vært innom pårørendesenteret, med unntak av personer som har blitt sendt direkte til sykehuset for behandling.

Det sitter fremdeles noen pårørende på hotellet og venter på informasjon om hva som har skjedd med sine kjære. De har helsepesonell som psykologer og omsorgspersoner rundt seg sammen med prester.

Fem savnet
I går offentliggjorde Statoil, i samråd med de pårørende og norske myndigheter, navnene på de fem nordmennene som det fremdeles ikke er gjort rede for etter gisselaksjonen.

De savnede er:

Tore Bech (58), Bergen

Hans M. Bjone (55), Brandbu

Victor Sneberg (56), Sandnes

Thomas Snekkevik (35), Austrheim

Alf Vik (43), Grimstad

Statsminister Jens Stoltenberg og helseminister Jonas Gahr Støre har også besøkt pårørendesenteret, og Statoil-sjef Helge Lund har vært der flere ganger, sist i går, søndag.

TIL PÅRØRENDESENTERET: Utviklingsminister Heikki Holmås har ankommet pårørendesenteret sammen med sin kone Sunniva Pettersen Eidsvoll. Foto: Henning Lillegård /  Dagbladet
TIL PÅRØRENDESENTERET: Utviklingsminister Heikki Holmås har ankommet pårørendesenteret sammen med sin kone Sunniva Pettersen Eidsvoll. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer