Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dronning Sonja til Roma

Dronning Sonja resier til Italias hovedstad Roma i februar, og skal være gjest ved Det norske institutt i Roma. Instituttet feirer sitt 40-årsjubileum, og dronningen er instituttets høye beskytter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det norske instituttet er ett av 21 utenlandske institutter i Roma, men det eneste med direkte universitetstilknytning. Det ble opprettet av Universitetet i Oslo etter initiativ fra professor Hans Peter L'Orange.

Instituttet er spesialisert innen klassisk arkeologi og kunsthistorie, men har en vid tverrfaglig profil. Svært mange norske studenter og forskere har har fått innføring i italiensk og internasjonal kunst og kultur ved Det norske instituttet i Roma.

Jubileet skal feires i flere dager i neste månede, og det blir paneldebatt med tema «Hvorfor Roma». Blant deltagerne i debatten finner man kjente navn som tidligere kulturminister Åse Kleveland og arkitekt Thomas Thiis-Evensen. Dronning Sonja skal også besøke de etruskiske gravene i Tarquinia.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!