Dronning Sonjas nevø dømt til åtte måneders fengsel

For økonomisk utroskap.

DØMT: Grunnlegger av Synnøve Findens osteproduksjon, Dag Swanstrøm, er i Oslo tingrett dømt til fengsel i åtte måneder for økonomisk utroskap. Halvparten av straffen må han sone i fengsel. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
DØMT: Grunnlegger av Synnøve Findens osteproduksjon, Dag Swanstrøm, er i Oslo tingrett dømt til fengsel i åtte måneder for økonomisk utroskap. Halvparten av straffen må han sone i fengsel. Foto: Kristin Svorte / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grunnlegger av Synnøve Findens osteproduksjon, Dag Swanstrøm, er i Oslo tingrett dømt til fengsel i åtte måneder for økonomisk utroskap. Halvparten av straffen må han sone i fengsel.

Swanstrøm, som er dronning Sonjas nevø, var tiltalt for bedrageri på 400 000 kroner og fem tilfeller av økonomisk utroskap. Han er også dømt til å betale Fyresdal kommune 400 000 kroner i erstatning for et etableringslån han fikk, skriver Dagens Næringsliv.

Rettsoppgjøret mellom Swanstrøm og Økokrim baserer seg i forhold som stammer fra den tiden hvor 61-åringen var hovedeier og daglig leder i Nye Telemarkskyri Meieri AS.

Selskapet gikk konkurs i 2012, og i kjølvannet av dette tok statsadvokatene i Vestfold og Telemark ut tiltale om bedrageri og økonomisk utroskap. Grunnlaget skal ha vært en serie med pengeoverføringer mellom ulike selskaper hvor Dag Swanstrøm hadde ledelsen.

Ifølge tiltalen overførte han også store deler av det omtalte etableringslånet fra Fyresdal kommune til et annet selskap, noe som var i strid med forutsetningen for lånet.

Under rettssaken nektet Swanstrøm straffskyld etter tiltalen. Aktors påstand var ni måneders fengsel, hvorav fire skulle være betinget.

(NTB)