<strong>- SEXFIKSERT TYRANN:</strong> En ny dokumentarserie om dronning Victoria beskriver en mor med lite kjærlighet for sine ni barn.  Maleri: Franz Xaver Winterhalters «Family of Queen Victoria» fra 1846
- SEXFIKSERT TYRANN: En ny dokumentarserie om dronning Victoria beskriver en mor med lite kjærlighet for sine ni barn. Maleri: Franz Xaver Winterhalters «Family of Queen Victoria» fra 1846 Vis mer

Dronning Victoria avskydde sine «stygge og froskaktige barn»

Ny dokumentar avslører en sexfiksert dronning med avsky for sine ni barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter nyttår viser BBC en ny dokumentar hvor dronning Victoria beskrives som «en trengende» og «dominerende» mor, seksuelt besatt av ektemannen prins Albert.

Ifølge Daily Mail hadde hun lite til overs for sine ni barn.

- Froskebarn Dronningen har fått en hel tidsepoke oppkalt etter seg, men på hjemmebane beskrives hun i dokumentaren som en tyrann med et «sinnsykt» behov for å kontrollere barnas liv. Dokumentaren er blant annet basert på kongelige dagbøker og brev.

Det kommer blant annet fram i dokumentaren at Victoria nektet å gi barna brystmelk fordi hun mente de var «stygge» og «liknet på frosker».

Slo bløderprins I en dagbok beskrives det hvordan dronninga skamslår den unge prins Leopold, som forøvrig led av en medfødt blødersykdom. Da hun av sin egen mor ble spurt om hvordan hun orket å høre barna gråte så mye, skal hun ha svart:

«Når du først har fått ni, mor, da legger du ikke lenger merke til det.»

Sjokkerte ektefellen Selv hennes egen ektefelle skal ha blitt sjokkert over hennes oppførsel overfor barna.

«Det er synd at du ikke finner noe trøst i selskap med dine barn. Problemet ligger i din misforståtte oppfatning av at en mors oppgave alltid er å korrigere, kjefte og gi dem ordrer,» skriver han i et brev til dronninga.

<strong>FAMILIEN SAMLET:</strong> På dette fotografiet datert 26. mai 1857 er Albert og Victoria omgitt av de ni barna Alice (t.v), Arthur, prinsen av Wales (seinere Edward VII), Leopold, Louise, Beatrice, Alfred, Victoria og  Helena. Foto: Wikipedia / The Royal Collection
FAMILIEN SAMLET: På dette fotografiet datert 26. mai 1857 er Albert og Victoria omgitt av de ni barna Alice (t.v), Arthur, prinsen av Wales (seinere Edward VII), Leopold, Louise, Beatrice, Alfred, Victoria og Helena. Foto: Wikipedia / The Royal Collection Vis mer

Albert var Victorias fetter. Ifølge programmet var ekteparet svært betatt av hverandre seksuelt.

Dronning Victoria (1819-1901):

• Dronning av Det forente kongerike Storbritannia og Irland fra 20. juni 1837 til sin død.

• Født som datter av Edward August av Hannover (Hertugen av Kent) og prinsesse Victoria av Sachsen-Coburg-Saalfeld.

• Til hun var tre år snakket hun bare tysk, som var hennes morsmål.

• Da Victoria var ti år døde hennes barnløse onkel, kong Georg IV. Hans bror Vilhelm etterfulgte ham, men da han heller ikke hadde arvinger, ble Victoria tronarving.

• Som 18-åring besteg Victoria tronen, etter at onkelen døde, den 20. juni 1837.

• Victoria møtte sin fetter prins Albert av Sachsen-Coburg-Gotha da hun var seksten. De giftet seg og fikk ni barn.

• Med sine 63 år, 7 måneder og 2 dager på tronen har hun regjert lengre enn noen annen britisk monark, og er den lengst regjerende kvinnelige monarken i verden.

Kilde: Wikipedia

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer