Dronningen besøkte terrorofrene

Det jobbes fortsatt for å fjerne døde kropper fra t-banen under Kings Cross.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Dødstallene stiger fortsatt etter gårsdagens fire terrorbomber i den britiske hovedstaden.

I kveld er 49 personer bekreftet omkommet, mens 79 skadde fortsatt ligger på sykehus flere steder rundt i London. En person skal ha omkommet på sykehus i dag, og 22 skal være kritisk skadd.

I formiddagen fikk flere av de skadde besøk av Prins Charles og hans Camilla, som besøkte St. Mary\'s sykehuset i Paddington i dag tidlig. Også dronning Elisabeth besøkte de sårete etter bombeangrepet på et annet sykehus, der hun holdt en følelsesladd tale.

Dødstallene stiger

Politimester Sir Ian Blair i Metropolitan Police sier han venter dødstallene vil stige ytterligere, men avviser at det endelige dødstallet kan komme til å bli tresifret.

Han sier at redningsarbeiderne har store problemer med å fastslå hvor mange omkomne det er på grunn av de enorme ødeleggelsene på to av åstedene.

Verst rammet ble undergrunnslinjen Piccadilly Line og 30-bussen.

På undergrunnen som ble rammet like ved Kings Cross frykter man at flere døde fortsatt befinner seg i den fremste t-banevogna, der bomben smalt. Mer enn 20 mennesker omkom langt under jorda i går morges.

BESØKTE OFRENE: Dronning Elizabeth snakker med Bruce Lait (32) som ligger på sykehus, skadd etter terrorbombingene i London i går. Foto: Scanpix
BESØKTE OFRENE: Dronning Elizabeth snakker med Bruce Lait (32) som ligger på sykehus, skadd etter terrorbombingene i London i går. Foto: Scanpix Vis mer

I morges opererte myndighetene fortsatt med to omkomne på 30-bussen som eksploderte like ved Tavistock Square, mens tallet på døde etter bussbomben er nå oppe i 13.

Leter etter savnede

Mange pårørende leter fortsatt fortvilet etter sine kjære som er savnet. Over hele sentrum henger hjemmelagde plakater med bilder av smilende londonere som aldri kom hjem i går.

Broren til savnede Laura Webb (29) har brukt dagen på å gå fra sykehus til sykehus.

- Jeg nekter å gi opp håpet, sier han til BBC i kveld.

Søsteren skulle ha vært på et tidligere tog, men var for seint ute til jobb og befant seg sannsynligvis på t-banen på vei til Edgeware Road da bomben gikk av klokka 09.17.

- Jeg fikk ikke en gang sjansen til å se hva hun hadde på seg, langt mindre til å si ordentlig farvel. Hun er en nydelig person, smiler alltid, og gir liv og sjel til enhver fest, sier Laura Webbs kjæreste Chris Driver til Evening Standard.

Telefonteamet som tar i mot telefoner fra pårørende har fått inn over 100.000 samtaler i dag. Mange frykter det aller verste.

Oppretter fond

Nå har Londons ordfører Ken Livingstone oppsatt et fond som skal hjelpe ofrene og deres familier.

- Vi kan ikke erstatte det ofrene har mistet. Men alt vi kan gjøre vil bli gjort, sier Livingstone.

Mens blomsterbukettene på de fire åstedene blir stadig flere, vender London sakte men sikkert tilbake til livet.

I kveld åpner byens mange teatre igjen, etter å ha vært stengt for første gang siden andre verdenskrig i går. Butikkene på Oxford Street er igjen fulle av kjøpelystne turister, selv om det er merkbart færre folk i byen enn en vanlig fredag ettermiddag.

Queen har avlyst den planlagte storkonserten i Hyde Park i kveld, det samme har REM som skulle spille i parken i morgen. Begge konsertene er utsatt ei uke etter det verste terrorangrepet mot Storbritannia i nyere historie.

Og fortsatt ventes dødstallene å stige.

SAVNET: Overalt i byen henger hjemmelagde plakater med bilder av savnede etter gårsdagens terrorangrep.
LETER: Venner holder opp et bilde av savnede Anthony Fatai-Williams, som ikke er blitt sett etter eksplosjonene.
KATASTROFEN: Minst 49 drept og over 700 skadd. Her et bilde fra hjelpearbeidet, tatt med amatørvideokamera i går.