Dronningen så legen styrte

Danmarks dronning Margrethe og prins Henrik var i dag vitner til en dramatisk helikopterstyrt under sitt statsbesøk i Thailand. I helikopteret satt dronningens danske lege.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen kom alvorlig til skade da hofflege Niels Dyre Skovgaard, en kvinnelig thailandsk lege og fire thailandske embetsmenn gikk i bakken med et helikopter like før landing nord i Thailand. Dronningens følge var på vei til en fjellandsby med 86 innbyggere.

På bakken sto dronning Margrethe og prins Henrik og var vitner til det hele. De kongelige hadde ankommet med et annet helikopter like før.

- Jeg rakk å tenke at dette går galt, og holdt meg fast så godt jeg kunne. Da vi nådde bakken, tenkte jeg kun på å hjelpe min thailandske kollega, som slo ryggen da vi krasjet, forklarte Skovgaard til det danske nyhetsbyrået Ritzau like etter uhellet.

Årsaken til ulykken skal ha vært at helikopterpiloten feilbedømte landskapet under landingen. Rotoren brakk og vinduene ble knust da helikopteret traff bakken.

Til tross for det dramatiske uhellet, ble dronning Margrethes program i fjellene gjennomført som planlagt.

(NTB/Ritzau)

SÅ HELIKOPTERSTYRT:</B> Dronning Margrethe og prins Henrik så en helikopterstyrt i Thailand i dag. Her er de avbildet fra en 1000 års-feiring i den lille bygda Qassiarsuk i Syd-Grønland i juli i fjor.