Donald Trump på besøk i Storbritannia

Dronningens diskré Trump-stikk

Dronning Elizabeth gjorde USAs president Donald Trump oppmerksom på at de felles institusjonene - som FN og NATO - må stå sterkt.

DISKRET STIKK: Dronning Elizabeth minnet president Donald Trump på at de felles institusjonene må stå sterkt. Foto: Dominic Lipinski / POOL / AFP
DISKRET STIKK: Dronning Elizabeth minnet president Donald Trump på at de felles institusjonene må stå sterkt. Foto: Dominic Lipinski / POOL / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

USAs president Donald Trump (72) er i disse dager på et statsbesøk i Storbritannia. Der ble det holdt en gallamiddag mandag kveld.

Der skal dronning Elizabeth (93) ha kommet med et aldri så lite stikk i retning den amerikanske presidenten, skriver Business Insider.

- Nå som vi går de nye utfordringene i det 21-århundret i møte, kommer jubileet til D-dagen til å minne oss på alt landene våre har oppnådd sammen. Etter de felles ofrene under andre verdenskrig, har Storbritannia og USA jobbet med andre allierte for å sikre at grusomhetene som oppstår med konflikt aldri skal gjentas, sa dronningen.

Og la til:

- Verden har endret seg, men vi må alltid tenke over det opprinnelige formålet: Nasjoner som jobber sammen for å holde på det som ble en tøff kamp for fred. Vi ser mot framtida, så er jeg sikker på at våre felles interesser kommer til å fortsette å holde oss sammen.

Et stikk

Ifølge Business Insider er dette et klart stikk mot en Donald Trump som tidvis har kommet med utspill som potensielt kan skade det gode forholdet mellom nasjonene. Mandag morgen kalte han blant annet London-borgermester Sadiq Khan for en «rein, skjær taper» som har gjort en «forferdelig jobb».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer