SKABBETE GJENG: Dronning Elizabeths garde kom hjem fra øvelse i Tyskland med sterk kløe. Foto: AFP/NTB Scanpix
SKABBETE GJENG: Dronning Elizabeths garde kom hjem fra øvelse i Tyskland med sterk kløe. Foto: AFP/NTB ScanpixVis mer

Dronningens garde angrepet - av skabb!

Ikke siden koreakrigen har britiske soldater kjempet mot en slik invasjon av utøyet som legger egg under huden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 120 soldater i dronning Elizabeths garde, som har til oppgave å vokte dronninga på Windsor slott, er angrepet av skabb, melder Daily Mail.

Ikke siden koreakrigen har britiske soldater vært så plaget med den smittsomme hudlidelsen som skyldes små midd, såkalte skabbmidd, som legger sine ekle egg under huden.

Skabb gir sterk kløe, og er hudlidelsen er gjerne satt i sammenheng med dårlig hygiene og elendige sanitærforhold. Alarmen gikk etter at soldatene kom hjem fra en militærøvelse i Tyskland.

Ikke kongefamilien Kongelige kilder understreker nå at infiserte soldater ikke har vært i direkte kontakt med verken kongefamilien eller den gemene britiske hop.

Dette regnes som viktig da smitten kan overføres gjennom kroppskontakt.

Dronningens garde er innkvartert bare noen steinkast fra slottet, og hver dag gleder de tusenvis av turister med sitt storslagne vaktbytte foran slottet iført sine røde uniformer og særegne bjørneskinnshatter.

- Flaut Forsvarsdepertementet forsøker nå å danne seg et bilde av gardesoldatenes bevegelser forut for skabbangrepet, i håp om å finne årsaken til utbruddet. I mellomtida er både senger og uniformer byttet ut og over 500 soldater må smøre seg med skabbmiddel.

- Dette er nokså flaut, og andre regimenter ler av oss, sier en av dronningens voktere til Daily Mail.

- FLAUT: Dronning Elizabeths garde blir nå ledd av av andre britiske regimenter etter at 120 soldater er angrepet av skabb. Foto: AFP/NTB Scanpix
- FLAUT: Dronning Elizabeths garde blir nå ledd av av andre britiske regimenter etter at 120 soldater er angrepet av skabb. Foto: AFP/NTB Scanpix Vis mer