Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dronningens gardister trekkes tilbake av terrorfrykt

Trekkes tilbake til beskyttede posisjoner.

TERRORFRYKT: Dronningens gardister er trukket tilbake til mer beskyttede posisjoner. Foto: REUTERS/Scanpix/Luke MacGregor
TERRORFRYKT: Dronningens gardister er trukket tilbake til mer beskyttede posisjoner. Foto: REUTERS/Scanpix/Luke MacGregor Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De kjente røduniformerte gardistene med store skinnhatter som står utenfor de kongelige palasser i London er trukket tilbake fra sine skiltvakthus av frykt for angrep fra terrorister, melder Daily Mail.

Dronningens gardister er trukket tilbake til mer beskyttede posisjoner, og det er tvilsomt at turister nå vil komme nært nok til å ta bilder av de fargerike vaktene. Et motiv som alltid har vært svært attraktivt for besøkende til London.

Årsaken til at gardistene får en mer tilbaketrukket og mindre synlig tilværelse, er altså frykt for angrep fra terrorister.

I forrige måned gikk politisjefen i Birmingham ut og advarte politimenn mot å bære uniform på vei til og fra jobb som følge av trusselen fra islamske terrorister, som man frykter vil forsøke å angripe politimenn som går alene.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media