Dronningens kusiner i pleiehjem-skandale

Britiske helsemyndigheter etterforsker anklager om mishandling ved et pleiehjem i England. Blant beboerne er dronningens to tilbakestående kusiner, som skal ha vært «stuet vekk» uten kontakt med sin kongelige familie i 60 år!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge avisa The Sun ble Katherine Bowes Lyon (78) oppgitt å være død allerede i 1961. Men Katherine lever, og ifølge avisa er det blåmerker på hoftene og armene hennes som har utløst etterforskningen mot pleiehjemmet Ketwin House i Surrey i England. To pleiere er suspendert mens en intern gransking pågår.

Andre pleiere er rasende over anklagene. 31. mars stenger pleiehjemmet, og beboerne må flytte ut.

Bowes Lyon er dronningmorens niese. En annen av dronningens kusiner, Idonea Fane (89), bor også på hjemmet. Nå raser The Suns hoffkommentator mot kongefamilien, som visstnok ikke har hatt kontakt med sine mentalt tilbakestående slektningen på 60 år.

Ikke har de sendt bursdagskort. Og da Charles og Diana giftet seg, skal Katherine ha fulgt bryllupet på tv, uten å vite at hun var i slekt med den kongelige brudgommen.

Bowes Lyon kommuniserer bare ved å peke, lage lyder og smile. Fane er lenket til rullestol, og har større problemer enn sin kusine med å kommunisere med omverdenen.

Ifølge ansatte ved pleiehjemmet er dronningens kusiner de eneste på hjemmet som aldri har besøk. Oppholdet på hjemmet, som koster 17.600 kroner i uka, dekkes av helsemyndighetene.

Myndighetene i Surrey Oakland bekrefter overfor avisa anklagene mot pleiehjemmet.