Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dronningmoren (97) fikk ny hofte

LONDON (NTB-DPA): Storbritannias 97 år gamle dronningmor fikk i går operert inn et nytt venstre hofteledd etter at hun tidligere i helgen falt og brakk hoften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Operasjonen ble gjennomført på et sykehus i London, av den samme kirurgen som byttet ut dronningmorens høyre hofteledd i 1995.

  Den svært populære dronningmoren falt og brakk hoften mens hun var ute og kikket på hester ved slottet Sandringham nordøst for London.

  Hun ble først sendt til et lokalt sykehus, og deretter overført til King Edward VII-sykehuset i London, der hun ble operert av samme kirurg som behandlet henne i 1995.

Taust om tilstanden

Tidligere på morgenen hadde hun vært til gudstjeneste sammen med sin datter, dronning Elizabeth II, og svigersønnen prins Philip.

 Legene som behandlet dronningmoren ville ikke si noe om hennes tilstand, men en talskvinne for hoffet sa at for en 97-åring er det ubehagelig å brekke selv en fingernegl.

  Dronningmoren, som ble født som Lady Elizabeth Bowes-Lyon i 1900, er datter av en skotsk adelsmann. Hun er enke etter kong George VI, som regjerte fra 1938 til 1952.

 Hun var for øvrig kjent som en nær venn av kong Olav, som alltid besøkte henne når han var i Storbritannia.

Avholdt bestemor

Dronningmoren har gjennom mange år vært ett av de aller mest populære medlemmer av den britiske kongefamilien.

 Avisene har kalt henne øyrikets mest avholdte bestemor, og nyhetssendingene i britisk radio og fjernsyn var i morges helt dominert av meldinger om hennes hoftebrudd.

<B>HOFTEBRUDD: Storbritannias mest avholdte bestemor ... dominerte nyhetsbildet i øyrike i morges ...

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!