UTSKJELT: Nå ber også Georgios Papandreous egne kollegaer om at forslaget om folkeavstemning droppes. Foto: Reuters/Thierry Roge/Scanpix
UTSKJELT: Nå ber også Georgios Papandreous egne kollegaer om at forslaget om folkeavstemning droppes. Foto: Reuters/Thierry Roge/ScanpixVis mer

- Dropp forslaget om folkeavstemning

Nå advares Hellas' statsminister av sine egne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stadig flere av statsminister Georgios Papandreous partifeller advarer ham mot å gjøre den varslede folkeavstemningen i Hellas til et spørsmål om euro eller ikke.

- Hellas' plass i eurosonen er en historisk erobring gjort av det greske folk, som det ikke kan stilles spørsmål ved. Dette kan ikke avgjøres av en folkeavstemning, sier finansminister Evangelos Venizelos.

Ultimatum Han får støtte fra visefinansminister Pantelis Oikonomou, som i et intervju med fjernsynsstasjonen NET TV torsdag gikk hardt ut mot EU-lederne.

- Jeg er imot å holde folkeavstemning om euroen. Dette vil være fullstendig upassende, sier han og anklager EU-lederne for å legge utilbørlig press på Hellas.

- Vi har nå fått et ultimatum. Utlendinger blander seg opp i hva vi skal ta stilling til i folkeavstemningen, sier Oikonomou.

- Dropp det Også Mimis Androulakis, som representerer regjeringspartiet PASOK i nasjonalforsamlingen, ber Papandreou tenke seg godt om.

- Han bør droppe forslaget om folkeavstemning umiddelbart, sier Androulakis.

Hva det greske folk skal spørres om i den varslede folkeavstemningen, er ikke kjent, men statsminister Giorgos Papandreou har slått fast at utfallet i realiteten vil avgjøre om Hellas skal kvitte seg med euroen.

- Det dreier seg om hvorvidt vi ønsker å bli værende i eurosonen eller ikke, sa Papandreou onsdag.

Ikke informert Venizelos ble angivelig ikke informert før den greske statsministeren kom med sitt utspill om folkeavstemning.

- Venizelos visste ingenting om folkeavstemningen. Det eneste han hadde kjennskap til, var tillitsvotumet, opplyste en gresk regjeringskilde tidligere i uka.

Tirsdag ble den greske finansministeren innlagt på sykehus med magesmerter, etter å ha vært på telefonen med ledende finanspolitikere i EU i et forsøk på å sikre nye utbetalinger av kriselånet.

(NTB)

PÅ SYKEHUS: Finansminister Evangelos Venizelos ble innlagt med magesmerter. Foto: AP/Thanassis Stavrakis/Scanpix
PÅ SYKEHUS: Finansminister Evangelos Venizelos ble innlagt med magesmerter. Foto: AP/Thanassis Stavrakis/Scanpix Vis mer