- Dropp forslaget!

- Dropp forslaget om ekstra feriedager til småbarnsforeldre. Nestlederen i Stortingets sosialkomité og tidligere Ap-statsråd, Gunhild Øyangen, ber Ap's sentralstyre se bort fra dette alternativet til kontantstøtte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Reaksjonene i Ap-ledelsen og i Ap's stortingsgruppe tyder nå på at forslaget vil bli begravet før det kommer fra utredningsgruppa i bearbeidet form.

Forslaget har også vakt sterke reaksjoner på grunnplanet, bekrefter Øyangen.

- Nå må det politiske Norge ta inn over seg hvilken situasjon vi har i helsevesenet og omsorgssektoren. Vi må ikke glemme at vi har satt eldre og helse først! Jeg tror forslaget om mer ferie til friske mennesker må komme som en provokasjon på alle våre tillitsvalgte i kommuner og fylkeskommuner, sier Øyangen. Hun presiserer at reaksjonene mot regjeringens kontantstøtte er enda sterkere. Men ekstra feriedager for småbarnsforeldre er ikke et forslag i rett tid.

- Jeg er dypt uenig i å bruke så mye penger på friske mennesker, når vi har så store oppgaver foran oss i helsesektoren. Spesielt når situasjonen på arbeidsmarkedet er så presset som nå. - Det er regjeringen som har utløst hele debatten. Ekstra feriedager er ett av flere forslag fra vår tenkegruppe om hvordan pengene kan brukes alternativt. Men forslaget er mer egnet til å vise hvor vanvittig forslaget om kontantstøtte er, mener Øyangen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer