- Dropp Quart'en, Haakon!

Kronprins Haakon bør ikke dukke opp på sommerens Quart-festival i Kristiansand, mener norsk tiltaksaksjon mot narkotika. - Frekt, svarer arrangørene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprinsen har vært en trofast gjest på musikkfestivalen i sørlandsbyen, men nå vil styret i tiltaksaksjonen ha en slutt på dette. I går sendte de et brev til kronprinsen.

- Rusomfanget på Quart-festivalen er voksende i omfang fra år til år. Vår hovedsak er at vår fremtidige konge går i dette miljøet. Behn-saken bør være en vekker for hele kongefamilien, og da er det viktig at kronprinsen går ut og signaliserer at han vil trå varsomt i miljøer som driver med utagerende festing, sier lederen i tiltaksaksjonen, Lars Peder Myhren, til Agderposten.

 • «Det passer seg rett og slett ikke for Norges neste konge å delta i en massemønstring av narkobruk og fyll. For det var i dette rusoppkava miljøet med utagerende fester med dopbruk De traff din kjære utkårede Mette-Marit. Ved å vende festivalen ryggen kan Kronprinsen også markere en avstand til rusbruk som en musikalsk opplevelse», heter det i brevet.

  - Frekt


  Quart-festivalens pressesjef Pål Hetland betegner utspillet som det frekkeste han har hørt.

  – Denne tiltaksaksjonen beskriver en helt feil virkelighet. Det er ikke riktig å si at narkotika er et stort problem under festivalen. I fjor ble 65 personer pågrepet for bruk eller besittelse av narkotika.

  Det er ikke mange tatt i betraktning at vi solgte 60.000 billetter. Samtidig tar vi dette på alvor, og jobber med holdningskampanjer, sier han til NTB.

  Håper Haakon kommer


  Ifølge pressesjefen har Haakons tilstedeværelse vært viktig for Quart-festivalen.

  –Det har betydd mye, ikke minst for å få aksept for festivalen blant politikerne her i byen, sier han.

  Hetland håper at både kronprins Haakon og hans forlovede Mette-Marit Tjessem Høiby tar turen til Quart-festivalen også til sommeren.

  –Men for å være ærlig så skjønner jeg det veldig godt hvis de ikke gjør det. De skal jo forberede bryllupet, og har sikkert mye annet fornuftig å ta seg til også, men jeg håper ikke at de holder seg hjemme på grunn av utspillet fra tiltaksaksjonen, sier han.

  (NTB)

<B>FLITTIG QUART-GJEST:</B> Kronprins Haakon har besøkt Quartfestivalen hvert eneste år de siste årene. Dette bildet er fra 1997.