Dropper alle oppdrag utenfor ordfører-kontoret

Per Ditlev-Simonsen melder avbud resten av uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ordføreren i Oslo, Per Ditlev-Simonsen, vil verken i dag eller de neste fire dagene være til stede på noen møter eller arrangementer utenfor Rådhuset.

Årsaken er det massive presset 75-åringen har blitt utsatt for i forbindelse med skandalen rundt hans og barnas hemmelige bankkontoer i Sveits. Det var Ditlev-Simonsen selv som i går morges tok beslutningen om å trappe ned.

- Ordføreren er på jobb og er på kontoret, men vil ikke ha noen eksterne oppdrag. Jeg tror alle er klar over at at han har hatt et hardt løp de siste dagene, og da er det naturlig med en noe lettere arbeidsdag, sier kommunikasjonssjef Julie Brodtkorb Voldberg i Høyre til Dagbladet.no.

Hun er i dag på ordførerens kontor og håndterer alle henvendelser fra media.

- Tilbake på mandag

Ditlev-Simonsen skulle i dag blant annet ha deltatt på åpningen av en ny Oslo-skole, men overlot representasjonsoppdraget til varaordfører Svenn Erik Kristiansen (Frp). Det er Kristiansen eller byrådsleder Erling Lae (H) som også de neste dagene vil være stedfortreder.

- Etter planen er ordføreren tilbake som vanlig fra mandag av, sier Brodtkorb Voldberg, som klokka 11 satt i et møte med Ditlev-Simonsen for å planlegge hvordan han skal forholde seg til offentligheten videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer