Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dropper ankesak i Kongo

Tjostolv Moland og Joshua French har ingenting å tjene på å få saken opp på nytt i landet, mener Morten Furuholmen.

-DROPPET ANKEN:  Tjostolv Moland og Joshua French dropper ankesaken i Kongo, sier advokat Morten Furuholmen. Foto: Espen Røst / Dagbladet
-DROPPET ANKEN: Tjostolv Moland og Joshua French dropper ankesaken i Kongo, sier advokat Morten Furuholmen. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Nordmennene Tjostolv Moland og Joshua French som er dømt til døden for drap og spionasje i Kongo, vil likevel ikke anke dommen de fikk i det kongolesiske rettssystemet, melder P4.

Nordmennenes advokat Morten Furuholmen kom til Kongo i går, og sier til kanalen at Moland og French ikke har noen ting å tjene på å få saken opp på nytt i landet.

- Jeg har ikke noen tro på at man vinner eller har noe å hente på en ankerunde i Kongo. Denne saken må løses diplomatisk, sier Furuholmen.

Advokaten vil derfor heller konsentrere seg fullt og helt om å få Moland og Frech utlevert til Norge, framfor å bruke ressurser på en ankesak i Kongo.

- En ankesak i et norsk rettssystem kan være en løsning, sier Furuholmen.

Knut Moland jr, Tjostolv Molands far, hadde ikke snakket med advokaten eller sønnen da Dagbladet snakket med ham i morges, men stiller seg positiv til at man nå vil konsentrere seg fullt om diplomatiske virkemidler.

- Ja, det høres fornuftig ut. Vi har liten tro på at det er mulig å vinne fram der nede, så dette er i tråd med det vi har håpet på hele tiden, sier han.

Moland jr. sier han ikke kan uttale seg om hva som blir neste steg for de to drapsdømte i Kongo før han har fått snakket med advokaten.

- Men er det mulig å få prøvd saken i en norsk domstol vil det selvfølgelig være en fornuftig løsning, sier han.

Morten Furuholmen er oppnevnt av Fylkesmannen i Akershus etter at en anonym giver donerte penger til juridisk hjelp til Moland og French.


Det har foreløpig ikke lyktes Dagbladet.no å oppnå kontakt med avokat Furuholmen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media