Dropper barnålssporet

Statsadvokatene i Orderud-saken slår nå fast at det ikke er grunnlag for videre undersøkelser av det omdiskuterte barnålssporet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er statsadvokat Jørn Sigurd Maurud som skriver dette i et brev som ble sendt til Romerike politidistrikt på fredag.

Maurud bekrefter overfor Dagbladet at de nå har konkludert med å ikke foreta nye undersøkelser.

Barnål på parykk

- Vi anser ikke dette som veien å gå i forhold til det vi vil etterforske - nemlig hvem som var inne i kårboligen og skjøt, sier Maurud.

Barnåler funnet på en sokk og en parykk, som politiet mener tilhører Kristin Kirkemo Haukeland, ble undersøkt mens ankesaken pågikk. Etterforskernes teori er at barnålene kan stamme fra et tre ved åstedet. Forsker Sonja Sletner Klemsdal la fram de foreløpige undersøkelsene i Eidsivating lagmannsrett på Åråsen i Lillestrøm i vår. Hun skal ha vært tre uker unna en sikker konklusjon da beskjeden ble gitt om å avslutte arbeidet.

Påtalemyndigheten og Romerike politidistrikt sendte i sommer sju spørsmål til Planteforsk for å finne ut om det er mulig å gjøre nye undersøkelser. I et svarbrev, som Dagbladet kjenner innholdet i, svarer Planteforsk utfyllende på spørsmålene.

Det er på bakgrunn av dette svarbrevet at statsadvokat Jørn Sigurd Maurud i et brev datert 29. august til Romerike politidistrikt konkluderer med at arbeidsforholdet til Planteforsk skal opphøre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer