Regjeringa stanser start av gjennomsnittsmåling på ubestemt tid:

Dropper fartsmåling tross ulykker

De siste ti åra er fire personer drept og elleve hardt skadd på strekningene hvor regjeringen nå stopper gjennomsnittsmåling av farten på ubestemt tid.

PÅ IS: Fire strekningsmålingsanlegg, hvorav tre ifølge Statens Vegvesen var så godt som klare til å settes i drift i sommer, er nå lagt på is på ubestemt tid.
PÅ IS: Fire strekningsmålingsanlegg, hvorav tre ifølge Statens Vegvesen var så godt som klare til å settes i drift i sommer, er nå lagt på is på ubestemt tid. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uka ble det kjent at regjeringen stopper planlegging av nye fotoboksanlegg som gjør gjennomsnittsmåling av farten.

Bakgrunnen er at Statens vegvesen i juni fikk beskjed fra samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) om å gjennomgå kriteriene for bruken.

Det skjer som en oppfølging av regjeringsplattformen, hvor det står at regjeringen ønsker å begrense bruken av streknings-ATK.

Det innebærer også at fire strekninger hvor slike anlegg allerede er bygd, er lagt på is.

Skulle sette opp snittmåling

En av disse er på riksvei 3 på Kvikneskogen i Hedmark.

- Der var det noen dødsulykker for mange år tilbake, men heldigvis har det ikke vært det i seinere tid. Likevel skulle Vegdirektoratet sette opp snittmåling her, med begrunnelse i at det var høy fart, sier stortingsrepresentant Tor André Johnsen (Frp) til Dagbladet.

Han trekker fram veistrekningen i hans eget hjemfylke som et eksempel på at gjennomsnittsmåling, såkalt streknings-ATK (SATK), er satt opp på steder hvor det de siste åra ikke har vært dødsulykker eller flere alvorlige ulykker - og hvor regjeringen og Frp vurderer andre tiltak i stedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer