Stella Mwangi

Dropper fyllekjøringstiltale mot Stella Mwangi

Påtalemyndigheten vil heller dømme artisten for å ha drukket etter ulykke og for forulemping av polititjenestemann.

FYLLEKJØRTE IKKE: Politiet har gått tilbake på at Stella Mwangi fyllekjørte i Oslo 29. september i fjor. De vil imidlertid dømme henne for forulemping av politiet og for å ha drukket etter en trafikkhendelse, og mener hun burde forstått at det kunne bli politietterforskning. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FYLLEKJØRTE IKKE: Politiet har gått tilbake på at Stella Mwangi fyllekjørte i Oslo 29. september i fjor. De vil imidlertid dømme henne for forulemping av politiet og for å ha drukket etter en trafikkhendelse, og mener hun burde forstått at det kunne bli politietterforskning. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Artist Stella Mwangi var tiltalt for brudd på Vegtrafikkloven § 31 første ledd for å ha ført en motorvogn da hun var påvirket av alkohol.

Mwangi har nektet for å ha kjørt med promille, og i aktoratets sluttprosedyre torsdag ble det klart at politiet ikke vil dømme henne for fyllekjøring.

Aktor Marita Hagen ber i retten likevel om 24 dagers betinget fengsel med to års prøvetid for å ha drukket etter ulykke og forulemping av offentlig tjenestemann. Politiet mener også Mwangi må betale en bot på 29 000 kroner, samt miste førerkortet i 12 måneder.

Forsvarer Silje Elisabeth Steenvaag ber om full frikjennelse av Mwangi.- Prøvde å ødelegge livet mittDagbladet møtte en meget lettet Stella Mwangi etter dagen i tingretten.

- Det er veldig godt å bli trodd. Det er det som er sannheten. De prøvde å ta meg og ødelegge livet mitt. Media må også virkelig skamme seg. Jeg har nesten mistet kontrakter på grunn av framstillinga som har vært, sier hun.- Jeg klarte det. Vi klarte det. Sannheten kom fram, sier hun om at politiet frafaller punktet i tiltalen om fyllekjøring.- Hva tenker du om domsavsigelse 5. juni? - Dette går den rette veien, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer