Dropper «islamofobi» i handlingsplan mot muslimhets

Fire statsråder vil senere i dag kvittere ut bestillingen om en egen handlingsplan mot muslimhets. Men ordet «islamofobi» vil ikke bli brukt.

KREVDE PLAN: Da statsminister Erna Solberg (H), justisminister Jøran Kallmyr (Frp), kulturminister Trine Skei Grande (V) og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) møtte styreleder i Islamsk råd Abdirahman Diriye i Tawfiiq Islamsk Senter tidligere i måneden, ble de møtt av forventninger om en egen handlingsplan mot islamofobi. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KREVDE PLAN: Da statsminister Erna Solberg (H), justisminister Jøran Kallmyr (Frp), kulturminister Trine Skei Grande (V) og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) møtte styreleder i Islamsk råd Abdirahman Diriye i Tawfiiq Islamsk Senter tidligere i måneden, ble de møtt av forventninger om en egen handlingsplan mot islamofobi. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det blir ingen handlingsplan mot islamofobi, men en handlingsplan mot diskriminering av og hat mot muslimer, etter det Dagbladet forstår.

Flere i Fremskrittspartiet har protestert mot begrepet «islamofobi», blant dem innvandringspolitisk talsperson Jon Engen-Helgheim.

- «Islamofobi» er et begrep som utelukkende brukes som en hersketeknikk, framholdt Helgheim i en kronikk i NRK nylig.

- Begrepet er et forsøk på å sykeliggjøre eller tillegge religionskritikere en mental lidelse. I det øyeblikk du kaller din meddebattant psykisk syk på grunn av hans meninger, er debatten over. Og det er selvsagt målet til de opportunistiske sosialistene og de konservative muslimene. De ønsker ikke en debatt om hvorfor en stor andel nordmenn er skeptiske til islam og dens påvirkning på landet, fortsatte Frp-profilen.

Egen handlingsplan

SV fremmet forslag i Stortinget før sommeren om en egen handlingsplan mot islamofobi og muslimhets. Etter terrorangrepet mot moskeen i Bærum ble kravet fremmet på nytt fra flere hold.

- Vi stoler på at politiet ivaretar sikkerheten til norske borgere, og at regjeringen setter i gang tiltak mot hatytringene mot muslimer som har preget det norske samfunnet de siste årene, sa styreleder Abdirahman Diriye i Islamsk Råd Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer