UNNTAKET:  Oslo domkirke hadde fullsatt julegudstjeneste tirsdag, men det var ikke en helt vanlig julefeiring.  Kong Harald og kronprins Haakon var tilstede under Hans Majestet Kongens Gardes julegudstjeneste.
Foto: Heiko Junge / Scanpix.
UNNTAKET: Oslo domkirke hadde fullsatt julegudstjeneste tirsdag, men det var ikke en helt vanlig julefeiring. Kong Harald og kronprins Haakon var tilstede under Hans Majestet Kongens Gardes julegudstjeneste. Foto: Heiko Junge / Scanpix.Vis mer

Dropper kirkebesøk på julaften

84.000 færre gjester siden 2006.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stadig færre nordmenn søker seg til kirkene på julaften. På fem år er nedgangen på 13 prosent.

I 2006 var det 627.000 mennesker som deltok i statskirkens julegudstjenester. Tallet var sunket til 543.000 i fjor, skriver Vårt Land.

Tallene til Statistisk sentralbyrå viser også at bare 14 prosent av statskirkens medlemmer går i kirken til de tradisjonelle julegudstjenestene på julaften, mot 16 prosent for fem år siden.

Mistet 100.000 medlemmer I samme tidsrom har Den norske kirke mistet 100.000 medlemmer. Men oppslutningen om julegudstjenestene har sunket enda mer.

Kirkerådsdirektør Jens-Petter Johnsen mener likevel at den totale oppslutningen om kirkens julearrangementer ikke har endret seg mye.

- Vi ser en bevegelse i tidspunktet for deltakelse. Deltakelsen har tidligere flyttet seg fra første juledag til julaften. Nå ser vi at flere og flere slutter opp om ulike adventsarrangementer, som konserter og julevandringer, sier han.

(NTB).