Dropper kongen på inneklemt dag: - Provoserende

Jesus behøvde bare én dag på å sprette til himmels, men regjeringen tar seg fri fra pliktene på Slottet på den inneklemte fredagen denne uka. Erna Solbergs regjering gjorde det samme. - Litt virkelighetsfjernt, sier Marie Sneve Martinussen i Rødt.

IKKE TIL KONGEN: Regjeringen og statsminister Jonas Gahr Støre stikker ikke innom Slottet på den inneklemte fredagen denne uka. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

IKKE TIL KONGEN: Regjeringen og statsminister Jonas Gahr Støre stikker ikke innom Slottet på den inneklemte fredagen denne uka. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hver fredag møter regjeringen Kongen i statsråd på Slottet.

Men ikke på inneklemte fredager, viser det seg.

Torsdag er som kjent Kristi himmelfartsdag og dermed helligdag. Nordmenn med jobber som tillater å ta seg fri på fredagen etter himmelspretten gjør gjerne det; en perfekt mulighet for ei langhelg på hytta eller i utlandet.

Heller ikke Jonas Gahr Støres regjering møter opp hos kongen denne inneklemte fredagen.

Denne uka er statsrådet på Slottet satt til mandag, og Dagbladet blir fortalt fra regjeringen at årsaken er at man ikke ønsket å ha møtet på den inneklemte fredagen.

What would Jesus do?

Rødt-nestleder Marie Sneve Martinussen peker på at selv ikke Jesus brukte to dager på å fyke til himmels.

- Det er litt virkelighetsfjernt at regjeringen opererer med sin egen, litt rausere, helligdagskalender. Meg bekjent behøvde ikke Jesus mer enn én dag for å få jobben gjort. Det burde også Jonas klare seg med, sier hun til Dagbladet.

Martinussen sier at hun ikke er sint, men kanskje heller litt skuffet: «folk flest» ikke har jo ikke samme luksus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer