Dropper konjunkturavgiften

Regjeringen har ombestemt seg og fjerner den omstridte konjunkturavgiften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap og sentrumspartiene er enige om å avvikle konjunkturavgiften, opplyser finansminister Karl-Eirik Schjøtt-Pedersen. Dermed spares næringslivet for en skatteøkning på 1,6 milliarder kroner.

- Det var svært mange bygg som lå an til å bli utsatt hvis konjunkturavgiften ble opprettholdt. En endring forutsatte imidlertid en enighet om å fjerne avgiften mellom de fire partiene som inngikk budsjettavtalen før jul. En slik enighet oppnådde vi i ettermiddag. Det betyr altså at konjunkturavgiften avvikles med umiddelbar virkning, sier finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

Regjeringen vil formelt fremme forslag om å fjerne konjunkturavgiften i Statsråd fredag 19. januar. Deretter vil forslaget bli fremmet i Stortinget.

Pinlig

SV-leder Kristin Halvorsen er klar i sin karakteristikk av avgifts-retretten:

- Det er veldig pinlig at flertallet i hurten og sturten innførte en avgift som de ikke hadde oversikt over konsekvensene av. Når denne avgiften avvikles etter bare å ha virket i en drøy uke, er det hele pinlig fra ende til annen, sier Halvorsen til NTB.

SV stemte nei til forslaget om en konjunkturavgift på 10 prosent på næringsbygg. Partiet stemte for regjeringens opprinnelige forslag om en generell avgift som tilsvarte 1,5 prosent i økt arbeidsgiveravgift.

(Dagbladet.no/NTB)