Dropper også Norwegian

Statsminister Kjell Magne Bondevik gjør som Victor Norman.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De 27 reisene gjaldt strekninger som også Norwegian trafikkerer, og de ble foretatt etter at flyavtalen mellom staten og Norwegian var inngått. Det viser en oversikt Statsministerens kontor har laget på oppdrag fra Dagsavisen.

Ifølge stikkprøver Dagsavisen har foretatt, har Bondevik flere ganger fløyet med SAS eller Braathens selv om Norwegian hadde en avgang på omtrent samme tid.

Informasjonssjef Øivind Østang ved Statsministerens kontor sier at hensynet til sikkerheten kan være en grunn til valget.

Men Stig Willassen, direktør for forretningsutvikling i Norwegian Air Shuttle, sier at han har vanskelig for å tro at sikkerheten skal være dårligere hos dem enn hos SAS eller Braathens.

Denne kommentaren fikk Østang til å kontakte Dagbladet.no imorges:

- Når jeg omtalte sikkerheten, var det med henblikk på statsministerens mulighet for å sitte foran i kabinen sammen med livvaktene, sier han. - Jeg mente selvsagt ikke å antyde at Norwegian eller andre selskaper har dårligere flysikkerhet enn SAS.

Arbeids- og administrasjonsminister Victor Norman har i det siste vært i hardt vær etter at TV 2 avslørte at han nesten aldri flyr med Norwegian, til tross for at det var Norman selv som inngikk avtalen mellom staten og selskapet.

(Dagbladet.no og NTB)