Dropper omstridt ullprodukt

H&M, Zara og Topshop gjør endringer.

DROPPER MOHAIR: Den svenske kleskjeden Hennes & Mauritz dropper mohair i sine produkter fra 2020. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
DROPPER MOHAIR: Den svenske kleskjeden Hennes & Mauritz dropper mohair i sine produkter fra 2020. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mohair, et ullprodukt som kommer fra mohairgeiter, blir ikke lenger å finne i klær som selges i butikker som Hennes & Mauritz (H&M), Zara og Topshop.

Årsaken er hensynet til dyrene, skriver CNN.

Dyrerettighetsgruppa PETA publiserte tirsdag en video skal vise geiter få svært dårlig behandling av bønder, blant annet under klipping.

Skjulte opptak

Videoen er gjort under skjult opptak på tolv gårder i Sør-Afrika. Organisasjonen mener å ha bevis på at geiter dør som følge av skader og tilgang på for lite vann. Ifølge en bonde PETA har snakket med, dør 25 prosent av geitene på enkelte gårder før de fyller seks måneder.

Lokkene som klippes av mohairgeita er blant verdens mest eksklusive fiber, ifølge Norsk Mohairlag. Det gjør at plagg som selges med mohair, normalt koster noen lapper mer enn plagg med vanlig ull.

Mohair brukes i gensere, vinterjakker, dresser og interiørprodukter, som puter og pledd. Over halvparten av mohair man finner i produkter i dag, kommer fra Sør-Afrika.

Ute av butikk om to år

Den gigantiske svenske kleskjeden Hennes & Mauritz har som følge av videoen PETA distribuerte tirsdag, bestemt at det blir stopp med mohair i klær som henger på stativene i deres butikker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer