<strong>JUBLET:</strong> Keltoum H. Missoum var hoppende glad da både Politidirektoratet og Justisdepartementet sa ja til hijab i politiet. Nå må hun skrinlegge drømmen etter Storbergets helomvending. Foto: ALF OVE HANSEN
JUBLET: Keltoum H. Missoum var hoppende glad da både Politidirektoratet og Justisdepartementet sa ja til hijab i politiet. Nå må hun skrinlegge drømmen etter Storbergets helomvending. Foto: ALF OVE HANSEN Vis mer

Dropper planen om å bli politi

Keltoum H. Missoum mener hijabretretten er en skandale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En skandale, mener Keltoum H. Missoum etter å ha sett justisminister Knut Storberget gjøre retrett i hijabsaken.

Det var hun som satte i gang debatten om hijab til politiuniformen.

- Jeg er utrolig skuffet, sier Missoum. Først fikk hun ja, nå er det endelige svaret nei, ifølge justisministeren.

- Politisk spill

Missoum føler seg brukt i et politisk spill etter at justisminister Knut Storberget (Ap) gjorde retrett og skrinla forslaget om å endre uniformsreglene til politiet.

Hun startet prosessen ved å sende brev til Politidirektoratet med spørsmål om å få bruke hijab til politiuniformen.

- Jeg syns behandlingen av denne saken er en skandale. Så mye rot. Først ja og nå sier han nei for å redde sitt eget skinn. Måten denne saken er blitt behandlet på kan ikke være akseptabel, sier Missoum til Stavanger Aftenblad.

Respekterer

- Jeg har respekt for dem som bruker argumenter som uniformsnøytralitet, men å se at denne saken har blitt brukt i et politisk spill gjør meg veldig frustrert, mener hun.

Keltoum H. Missoum har lenge drømt om å bli politi. Nå kan hun skrinlegge planene.

- Akkurat nå har jeg mistet mye av motivasjonen. Hun frykter at vendingen saken har tatt også kan virke demotiverende på muslimske jenter som nå var i ferd med sette seg mål, fordi de så at det var mulig.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer