JUBLET: Keltoum H. Missoum var hoppende glad da både Politidirektoratet og Justisdepartementet sa ja til hijab i politiet. Nå må hun skrinlegge drømmen etter Storbergets helomvending. Foto: ALF OVE HANSEN
JUBLET: Keltoum H. Missoum var hoppende glad da både Politidirektoratet og Justisdepartementet sa ja til hijab i politiet. Nå må hun skrinlegge drømmen etter Storbergets helomvending. Foto: ALF OVE HANSENVis mer

Dropper planen om å bli politi

Keltoum H. Missoum mener hijabretretten er en skandale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En skandale, mener Keltoum H. Missoum etter å ha sett justisminister Knut Storberget gjøre retrett i hijabsaken.

Det var hun som satte i gang debatten om hijab til politiuniformen.

- Jeg er utrolig skuffet, sier Missoum. Først fikk hun ja, nå er det endelige svaret nei, ifølge justisministeren.

- Politisk spill

Missoum føler seg brukt i et politisk spill etter at justisminister Knut Storberget (Ap) gjorde retrett og skrinla forslaget om å endre uniformsreglene til politiet.

Hun startet prosessen ved å sende brev til Politidirektoratet med spørsmål om å få bruke hijab til politiuniformen.

- Jeg syns behandlingen av denne saken er en skandale. Så mye rot. Først ja og nå sier han nei for å redde sitt eget skinn. Måten denne saken er blitt behandlet på kan ikke være akseptabel, sier Missoum til Stavanger Aftenblad.

Respekterer

- Jeg har respekt for dem som bruker argumenter som uniformsnøytralitet, men å se at denne saken har blitt brukt i et politisk spill gjør meg veldig frustrert, mener hun.

Keltoum H. Missoum har lenge drømt om å bli politi. Nå kan hun skrinlegge planene.

- Akkurat nå har jeg mistet mye av motivasjonen. Hun frykter at vendingen saken har tatt også kan virke demotiverende på muslimske jenter som nå var i ferd med sette seg mål, fordi de så at det var mulig.

(NTB)