Dropper pokerskatt: Urimelig å beskatte «tilfeldige gevinster»

Dropper 105 år gammel lov.

NYE REGLER: Skattedirektoratet snur, og har kommet fram til at man ikke skal beskatte «tilfeldige gevinster» fra pengespill som poker. Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet
NYE REGLER: Skattedirektoratet snur, og har kommet fram til at man ikke skal beskatte «tilfeldige gevinster» fra pengespill som poker. Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Skattedirektoratet har kommet fram til at det er urimelig å beskatte såkalte «tilfeldige gevinster» fra pengespill som blant annet poker, så lenge spillerne ikke får fradrag ved tap.

Konklusjonen kommer i en prinsipputtalelse fra direktoratet om nettopp «tilfeldige gevinster». Men den nye praksisen gjelder kun for gevinst og tap på spill i samme kalenderår, melder Dagens Næringsliv.

Dermed er den gamle loven fra 1911 overskrevet. Nå er det ligningslovens regler om skattelemping som gjelder. Skattekravet settes ned eller ettergis fullstendig, og det betales bare skatt på nettogevinsten for året. Advokat Aril Haaland, som skrev masteroppgave om beskatning av pengespill da han studerte juss, tror den nye endringen vil føre til at flere spillere vil rapportere spillinntektene til myndighetene.

- Etter min erfaring er det mange som ikke har turt å rapportere spillgevinster på selvangivelsen da de, med god grunn, har vært redde for at enkeltgevinster bruttobeskattes til tross for at aktiviteten har gitt liten eller intet overskudd, sier han til avisen.

Endringen begrunnes med at blant annet internett har flyttet spillehallene inn i folks hjem, og at kostnadene ved spillingen kan bli betydelige. (NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer