Dropper portforbud: - Veldig fornøyd

Onsdag morgen melder regjeringen at forslaget om portforbud droppes. Lill Sverresdatter Larsen, leder i Norsk Sykepleierforbund, forteller til Dagbladet at hun er veldig fornøyd.

NSF-LEDER: Lill Sverresdatter Larsen, leder av Norsk Sykepleierforbund, er glad for at portforbud-forslaget skrotes. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NSF-LEDER: Lill Sverresdatter Larsen, leder av Norsk Sykepleierforbund, er glad for at portforbud-forslaget skrotes. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg er veldig fornøyd med at de putter dårlige forslag i skuffen, det gjelder både portforbud og beordring av helsepersonell, sier Sverresdatter Larsen.

Hun forteller at NSF mener portforbud-forslaget ville vært med på å redusere tilliten som den norske befolkningen har til smitteverntiltak.

- Vi har jo en befolkning som stort sett har forholdt seg lojalt til smitteverntiltak.

«Worst case»-scenarioet

NSF-lederen mener andre negative konsekvenser av et portforbud vil ramme barn og psykisk syke, i tillegg til personer som av ulike grunner har problemer med å overholde dette eller ikke bør det.

- Det har også vært en økning av vold mot barn i hjemmet i løpet av dette året, sier hun og viser til at et portforbud ville betydd færre personer til å følge med på sårbare barn.

- Er det noen situasjon du tror portforbud ville vært greit?

- Det klarer vi ikke å se for oss. Vi kan jo sammenlikne oss med andre land som Nederland og Italia. Det har blitt bråk og demonstrasjoner, men de er også mer vant til den type grep fra myndighetene. Folk har tillit til myndighetene og det ønsker vi at de fortsatt skal ha.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer