Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dropper saken mot Strauss-Kahn

Voldtektssaken mot Dominique Strauss-Kahn blir henlagt, skriver The New York Post.

Foto: DON EMMERT / AFP PHOTO / SCANPIX
Foto: DON EMMERT / AFP PHOTO / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Saken blir henlagt fordi kvinnen som har presentert seg som Strauss-Kahns voldtektsoffer ikke er troverdig, skriver New York-avisa.

- Helt sikkert - Vi vet alle at denne saken ikke holder, sier en etterforskingskilde til The New York Post. Kilden sier at saken vil bli henlagt «helt sikkert».

Saken vil bli henlagt i neste rettsmøte om to uker, eller tidligere, sier kilden, som er anonym, men skal være helt sentral i etterforskingsarbeidet, til The New York Post.

Det var på et luksushotell på Manhattan den 32 år gamle stuepiken fra Guinea har påstått at hun ble voldtatt av den mektige sjefen for Det internasjonale pengefondet, Dmoninque Strauss-Kahn. Men i forrige uke ble det klart at kvinnen hadde blitt tatt i flere usannheter av etterforskerne. Dessuten hadde hun ringt en innsatt i et fengsel og fortalt at hun kunne tjene penger på denne saken. Høye innbetalinger på kvinnens konto har dessuten gjort at etterforskere mener hun har forbindelse med organisert kriminalitet og narkotika.

- Hun er ikke troverdig i noe av det som kommer ut av hennes munn. Det er en skam, fordi nå vil vi trolig aldri vite hva som foregikk på det hotelrommet, sier etterforskingskilden til New York Post.

Prostituert? Men det er ikke bare ettersorskerne som ikke kommer til bunns i hva som skjedde mellom Strauss-Kahn og den 32 år gamlestuepiken. Det vi vet er at det er funnet DNA-spor fra Strauss-Kahn som bekrefter at seksuell aktivitet fant sted.

Strauss-Kahn forsvarere antyder et scenario. En kilde sier til The New York Post at det er mulig kvinnen har hatt frivillig sex med Strauss-Kahn, og at hun forventet betaling. Men da hun ikke fikk det ble hun sint, og anmeldte Strauss-Kahn for voldtektsforsøk.

- Tidligere har gjester ofte lagt igjen noe til henne (penger). Hun går tilbake for å hente pengene, sier en i forsvarsteamet til Strauss-Kahn.

Scenarioet er da at den 32 år gamle stuepiken blir sint, og anmelder et voldtektsforsøk. Strauss-Kahns forsvarere tegner altså et bilde av den 32 år gamle afrikanske kvinnen som prostituert.

Men også etterforskere har beskyldt 32-åringen for å betjene hotellgjester seksuelt i et lagerrom, skriver The New York Post.

Men når Strauss-Kahn etter alt å dømme nå snart slipper ut av USA, så vil han fortsatt være en merket mann. I hjemlandet Frankrike venter anklager fra en fransk kvinne som har anmeldt Strauss-Kahn for et påstått voldtektsforsøk i Paris for ti år siden. Strauss-Kahn kastet seg over den franske kvinnen som en «brunstig sjimpanse», ifølge Tristane Banons egen forklaring. Strauss-Kahn og kvinner er ennå ikke et lukket kapittel.