Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dropper tiltale mot Varg Vikernes' mor

Moren til Varg Vikernes, Inger Helene Bore, blir likevel ikke tiltalt for å ha forsøkt å hjelpe sønnen til å flykte fra Ila landsfengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påtalemakten kan ikke bevise at hun er skyldig. Statsadvokaten i Hordaland har gjort full retrett og tilbakekalt tiltalebeslutningen, etter innstilling fra Politiets overvåkningstjeneste. Saken regnes som henlagt etter bevisets stilling.

- Avgjørelsen bygger på til dels vanskelige vurderinger knyttet til spørsmålet om hvorvidt straffbart forsøk foreligger, sier konstituert førstestatsadvokat Carl Petter Martinsen til NTB.

Varg Vikernes, også kalt Greven - er dømt til 21 års fengsel for overlagt drap og ildspåsettelse. I fjor avslørte politiet at han planla å rømme fra Ila landsfengsel. Rømningsforsøket ble aldri satt ut i livet.

Av dem som deltok i rømningsplanene var det kun Inger Helene Bore som ble tiltalt. Politiet og Statsadvokaten var overbevist om at hun inngikk en avtale med sønnen om å overlevere 100.000 kroner og sju pappesker med klær og annet utstyr til en mellommann. Nå mener de det er tvilsomt om de kan overbevise retten om det samme.

Kvinnens forsvarer, advokat John Christian Elden, mener det er truffet en «voksen avgjørelse fra påtalemyndighetens side».

- Overvåkingssentralens nye vurdering av egen sak er veloverveiet og positiv, skriver Elden i en pressemelding. Klienten hans er glad for at saken nå er avsluttet. Det er ikke avgjort om det skal kreves erstatning.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling