Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dropper truseloven

Du kan trygt både sagge og vise stringtrusa i Virginia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det blir ikke bøter til de som viser trusekanten i Virginia likevel. Det er klart etter at en komité i Senatet forkastet lovforslaget - enstemmig.

Lovforslaget passerte State House på tirsdag med stort flertall, og ville ha gitt 50 dollar i bot til den som sagger buksene så lavt at trusekanten vises på «uanstendig vis». Men nå blir det altså ikke noe av.

Det sære lovforslaget har fått bred pressedekning, og mange har engasjert seg. Ikke minst ungdommen. Komitéhøringen i går dro en tilskuerskare på om lag 75 studenter fra Surry County High School.

- Hvis folk i Florida kan gå i bikini, kan det vel ikke skade at litt undertøy viser, sa 17 år gamle Elvyn Shaw, ifølge CNN.

Hele saken ble nokså pinlig for politikerne. Den republikanske komitélederen Kenneth Stole kalte hele lovforslaget for en «distraksjon». Den republikanske senatoren Thomas K. Norment mente journalistene hadde implisert at politikerne var overfokusert på ungdommens buksemote.

- Og det ser jeg på som en fornærmelse, uttalte han.

Forslagsstilleren, den demokratiske delegaten Algie T. Howell nektet å svare på spørsmål fra journalistene i går, men kom senere med en erklæring der han sa at lovforslaget kom som en direkte følge av at mange synes dette er en svært viktig sak.

Blant annet kundene på barbersalongen hans, som skal være svært støtt av stadig å bli utsatt for Virginia-ungdommens synlige boksershortser og stringtruser.

SAGGEFORBUDET AVLYST: Ungdommene i Virginia kan puste lettet ut og beholde buksene på hoftene. Foto: Scanpix
SAGGEFORBUDET AVLYST: Ungdommene i Virginia kan puste lettet ut og beholde buksene på hoftene. Foto: Scanpix Vis mer