- Dropper voldtekter - jager blitzerne

- Politiet lar voldtektsanmeldelser ligge og prioriterer i stedet banale saker som deres ustoppelige krig med blitzerne. Påstanden kommer fra advokat Ann T. Bugge, mangeårig jurist ved Oslo politikammer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Mens politiet i en voldtektssak som ble anmeldt før jul ennå ikke har sikret bevis eller påbegynt etterforskning, blir politiets egne anmeldelser mot blitzere fremmet for retten på rekordtid, uten noen form for etterforskning.

Voldtatt i dusjen

- Det er ikke snakk om få enkeltsaker som danner unntak, men om en gjennomgående tendens. Jeg ser denne som en fare for rettssikkerheten, i strid med grunnleggende moral og etiske retningslinjer, sier hun og trekker fram to saker som illustrerer forholdet: En sykepleier anmeldte 6. februar 96 en mann for forsøk på voldtekt i sykepleierblokken ved Ullevål sykehus. Mens fornærmede dusjet, brøt han opp den låste døra, slo av lyset, grep kvinnen og presset henne mot en vegg. Kvinnen skrek og kom seg fri, men har i ettertid hatt betydelige skadevirkninger av det som skjedde.

Fengslet

Politiet gjorde ikke noe før kvinnen selv fant fram til gjerningsmannen. Hun gikk til politiet med navn og adresse. Mannen ble fengslet i ei drøy uke og så satt fri. Han var også anmeldt for et liknende forhold med en annen sykepleier. Denne anmeldelsen var levert 24. oktober 1995.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer