Droppet aksjon og dro på fest

Politiet uttaler at menneskehandel og sexsalg er en prioritert oppgave. Fredag for to uker siden avlyste de en planlagt spaning og dro på fest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I lengre tid hadde politiet planlagt en aksjon mot en mann de mener kan være sentral i utnyttelsen av østeuropeiske prostituerte i Oslo. I siste liten ble aksjonen avlyst. Politiet gikk på sommerfest.

Mannen settes i forbindelse med en større halliksak som blir etterforsket ved avdeling for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt. Fredag for vel to uker skal politiet ha hatt opplysninger om at mannen var i Oslo. Den planlagte spaningen ble imidlertid avlyst.

I stedet reiste mange politifolk på sommerfest. Denne beslutningen skal ha blitt tatt på toppnivå i avdelingen som jobbet med oppdraget.

En person er i samme sak siktet for menneskehandel etter den såkalte traffickingparagrafen.

Utnyttes til sexsalg

Dagbladet får bekreftet dette hendelsesforløpet av flere uavhengige kilder. Dersom spaningen hadde blitt gjennomført, kunne politiet ha sikret seg viktige bevis.

Bakgrunnen for etterforskingen er at minst to østeuropeiske kvinner har fortalt politiet om et prostitusjonsnettverk i Oslo.

Dagbladet er kjent med at det for øyeblikket er fire saker som etterforskes i Oslo der det kan bli aktuelt å ta i bruk traffickingparagrafen. I flere av disse sakene har det vært et problem at ofrene ikke vil gi detaljerte forklaringer. Politiet bruker også mye tid på å ettergå de forklaringene som blir gitt. Kilder sier at en eventuell spaning i denne saken kunne gitt svar som er svært viktige både for etterforskningen og påtalespørsmålet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer